Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας στη «Φωνή της Ελλάδας»

«102 χρόνια μετά την τέλεση της Γενοκτονίας των προγόνων μας, η είδηση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον πρόεδρο των Η.Π.Α., Joe Biden, την 24η Απριλίου 2021, μας δίνει την ώθηση, ώστε να εντείνουμε τη δράση μας, μέχρι την επίτευξη των επιδιώξεών μας!».

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ), κ. Γιώργος Βαρυθυμιάδης, μιλώντας στον Αθανάσιο Χούπη, στην εκπομπή «Έλληνες παντού«, από το παγκόσμιο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ «Η Φωνή της Ελλάδας«, την παραμονή της 102ης Επετείου Μνήμης και Τιμής των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
«Σκοπός του αγώνα μας για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, είναι η πρόληψη και η αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων, τα οποία, δυστυχώς, εξακολουθούν να ταλανίζουν την ανθρωπότητα«, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΠΟΕ.

Σημειώνεται ότι αύριο Τετάρτη 19 Μαΐου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η Διαδικτυακή εκδήλωση «Βήματα Αναγνώρισης» που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της «Φωνής της Ελλάδας» κ. Αθανάσιος Χούπης.
Ομιλητές θα είναι:
•Άγγελος Συρίγος – Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, αν. καθηγητής Διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής
•Λεωνίδας Ραπτάκης Γερουσιαστής Rhode Island, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ)
•Σάββας Αναστασιάδης – Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ειδικής μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για θέματα του Ελληνισμού της Διασποράς
•Νίκος Μιχαηλίδης – επ. καθηγητής Ανθρωπολογίας και Μεσογειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι-Σεν Λούις

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να παρακολουθήσει την εκδήλωση εδώ