Ο πρόεδρος του Δικτύου Περραιβία, Κωσταντίνος Σκριάπας, στη Φωνή της Ελλάδας

Το «Δίκτυο Περραιβία» ιδρύθηκε στην Ελασσόνα το 2007 με πρωτοβουλία 54 Συλλόγων της Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων Επαρχίας Ελασσόνας. Είναι δευτεροβάθμια Μη Κυβερνητική Οργάνωση και μέλη της είναι πολιτιστικοί, αθλητικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι της περιοχής.

Μέλη του Δικτύου Περραιβία είναι σύλλογοι της Επαρχίας Ελασσόνας και Σύλλογοι Ελασσονιτών από όλο τον κόσμο. Επιδίωξη του Δικτύου είναι να συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής και στην ανάδειξη της ιστορικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς της Επαρχίας Ελασσόνας, προσεγγίζοντας τα θέματα αυτά με υψηλό επιστημονικό κριτήριο. Ένας από τους κύριους στόχους του Δικτύου Περραιβία είναι να φέρει πιο κοντά στην πατρίδα τους Απόδημους της Επαρχίας Ελασσόνας που ζουν σε όλο τον κόσμο και για το λόγο αυτό αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις Νέες Τεχνολογίες και το Διαδίκτυο.

Ακούστε στο ηχητικό της ανάρτησης τη συνέντευξη του προέδρου του Δικτύου Περραιβία, Κωσταντίνου Σκριάπα, στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» με το Γιώργο Διονυσόπουλο σχετικά με τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες του Δικτύου.

 

Φούλη Ζαβιτσάνου