Ο Σπύρος Δευτεραίος στη «Φωνή της Ελλάδας» για τις έρευνες των Ελλήνων γιατρών του Καναδά

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες επιστήμονες που ανέδειξαν, πρώτοι στον κόσμο, τη δράση της Κολχικίνης κατά του Covid-19, σε σχέση με τη χρηματοδότηση της έρευνάς τους στην Ελλάδα, επισήμανε, στη συνέντευξη που έδωσε, αποκλειστικά στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ο καθηγητής Καρδιολογίας του ΕΚΠΑ, Σπύρος Δευτεραίος.

Ο κ. Δευτεραίος μίλησε στην εκπομπή του Χρήστου Παγώνη και του Προκόπη Αγγελόπουλου για την έρευνα που πραγματοποίησε η ομάδα των Ελλήνων γιατρών στον Καναδά, μετά από σχετική πρόσκληση της Καναδικής κυβέρνησης για τα φάρμακα, με αποτελέσματα πολύ ενθαρρυντικά, που μειώνουν τις ανάγκες για νοσηλεία και διασωλήνωση των ασθενών, ακόμη και σε βαριά νοσούντες. Και όλα αυτά, όπως υπογράμμισε ο κ. Δευτεραίος, με ένα φάρμακο που είναι γνωστό εδώ και 150 χρόνια, και με πολύ χαμηλό κόστος.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται η επίσημη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας, που θα αποτελέσει την αφετηρία συνδυαστικής εφαρμογής του φαρμάκου με άλλες ουσίες και θα μπορούσε να έχει ακόμη πιο υψηλά ποσοστά επιτυχίας στην αντιμετώπιση του ιού.  Οι επιστήμονες θεωρούν καίριας σημασίας την εφαρμογή της θεραπείας με κολχικίνη σε πληθυσμούς της Αφρικής, λόγω χαμηλού κόστους.