Κωνσταντίνος Βλάσης στη Νέα Υόρκη. Προτεραιότητες για τους απόδημους

Τη δημιουργίας πλατφόρμας μέσω της οποίας θα καταγραφούν προκειμένου να  ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού καθώς και την αναβάθμιση των ελληνικών προξενείων έθεσε  ως προτεραιότητες ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κωνσταντίνος Βλάσης από τη Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκε μετά την ολοκλήρωση του επίσημου ταξιδιού του στις ΗΠΑ, μετά από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικού των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Χαρακτηρίζοντας την ομογένεια ως «ανεκμετάλλευτο πλούτο», τον  οποίο πρέπει να αξιοποιήσει η χώρα μας, ο κ. Βλάσης εξήγγειλε μια σειρά πρωτοβουλιών για απλούστευση της γραφειοκρατίας στα προξενεία.

Τονίζοντας τη σημασία της ελληνικής παιδείας για τους απόδημους, δεσμεύτηκε ότι θα γίνει προσπάθεια από το υπουργείο Παιδείας να αυξηθεί ο αριθμός Ελλήνων εκπαιδευτικών που έρχονται στο εξωτερικό και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απόσπασης. Επίσης αναφέρθηκε στη συνεργασία με την αρμόδια υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη για την  προώθηση της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό μέσω της αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία, όπως τα προγράμματα e-learning και οι ψηφιακές πλατφόρμες.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

Κωνσταντίνος Βλάσης στη Νέα Υόρκη. Προτεραιότητες για τους απόδημους