Oμογενής επιστήμων υποψήφια για το Κογκρέσο των ΗΠΑ

Η ομογενής επιστήμων Ναταλία Λινού, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο πανεπιστήμιο του Harvard (Executive Director Harvard FXB Center for Health and Human Rights), θέτει υποψηφιότητα με το Δημοκρατικό Κόμμα για την Ομοσπονδιακή Βουλή των Αντιπροσώπων στην Ουάσιγκτον της τέταρτης εκλογικής περιφέρειας της Μασαχουσέτης.

Η κ. Λινού γεννήθηκε στο Κλίβελαντ του Οχάιο και παρακολούθησε τις γυμνασιακές της σπουδές στο Σχολείο της Αμερικανικής Κοινότητος στην Αθήνα. Σε ηλικία 17 ετών έγινε δεκτή στο Harvard College από όπου αποφοίτησε με το πτυχίο της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Αργότερα απέκτησε δυο ακόμη πτυχία από το Harvard, το Μάστερ και Διδακτορικό στην Κοινωνική Επιδημιολογία.

Έπειτα από εξετάσεις κατάφερε να εισαχθεί στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στον οποίο εργάσθηκε για πολλά χρόνια, τόσο στα γραφεία του στην Βηρυτό όσο και αργότερα στην Νέα Υόρκη, στην Υπηρεσία UNDP για την οικονομική ανάπτυξη των οικονομικά αδυνάτων κρατών. Σημαντική επίσης ήταν η προσφορά της στους κατοίκους της πολιτείας της Νέας Υόρκης κατά την περίοδο της απειλής από τον ιό Ebola. Πριν ένα χρόνο επελέγη ως Executive Director του Ινστιτούτο FXB του Harvard για την Δημόσια Υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η τραγική αντιμετώπιση του Προέδρου των ΗΠΑ της πρόσφατης απειλής του κορονοϊού στην Αμερική αλλά και σε όλο τον κόσμο την οδήγησε στην απόφαση της να ενταχθεί ενεργά στην πολιτική πιστεύοντας ότι «οι ειδικοί επιστήμονες πρέπει να είναι αυτοί που θα αποφασίζουν για τις τύχες της Δημόσιας Υγείας των πολιτών».

Η δύσκολη αυτή απόφαση απαιτούσε την συγκέντρωση τουλάχιστον 1000 υπογραφών από τους κατοίκους της 4ης περιφέρειας που είναι εγγεγραμμένοι στο Δημοκρατικό κόμμα ή είναι Ανεξάρτητοι.

Η εντυπωσιακή και απροσδόκητη πρώτη της νίκη να υπερκαλύψει αυτόν τον αριθμό υπογραφών μέσα σε μόλις 10 μέρες προεκλογικού αγώνα και μάλιστα σε περίοδο που απαγορεύονται οι δημόσιες επαφές και συγκεντρώσεις την έχει φέρει στο πολιτικό προσκήνιο και αντιμετωπίζεται πλέον σαν σοβαρή απειλή από τους υπόλοιπους υποψηφίους που έχουν εδώ και πολλούς μήνες αρχίσει την προεκλογική τους εκστρατεία και την συγκέντρωση μεγάλων χρηματικών δωρεών για τον πολιτικό τους αγώνα.

Η εκπαίδευση, η μακρόχρονη υπηρεσία και προσφορά της στην Δημόσια Υγεία, το ξεκάθαρο μήνυμα της για την ανάγκη ουσιαστικής αλλαγής της πολιτικής του Προέδρου Τραμπ σε πολλά θέματα, αλλά και το γεγονός ότι είναι εργαζόμενη μητέρα 3 παιδιών, έχουν συγκινήσει πολλούς νέους εργαζόμενους και επιστήμονες της Μασαχουσέτης αλλά και Καθηγητές από τα γνωστά Πανεπιστήμια της Βοστώνης που έχουν ενταχθεί εθελοντές στον πολιτικό της αγώνα.

Η πολιτική αλλά και η οικονομική στήριξη της από τους Αμερικανούς πολίτες (αλλά και μονίμους κατοίκους που έχουν την «πράσινη» κάρτα) όχι μόνο στην Μασαχουσέτη αλλά και σε όλο τον κόσμο είναι πλέον ουσιαστική.

Για την Ελληνική Ομογένεια η παρουσία της στην επόμενη Βουλή των Αντιπροσώπων είναι ιδιαίτερα αναγκαία. Εκτός από τα γενικότερα θέματα που την απασχολούν, υπάρχουν σημαντικά επείγοντα θέματα, όπως η απειλή της διακοπής της λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής του Τίμιου Σταυρού και του Ελληνικού Κολλεγίου που ευρίσκεται στο Brookline της Μασαχουσέτης (το κέντρο της 4ης περιφέρειας).

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα

Oμογενής επιστήμων υποψήφια για το Κογκρέσο των ΗΠΑ