Παγκόσμια διάκριση για Έλληνα επιστήμονα της Αυστραλίας

Ένας Έλληνας επιστήμονας της Αυστραλίας συμπεριελήφθη στην παγκόσμια λίστα με τους κορυφαίους ερευνητές όλων των εποχών (highly cited researchers 2019), που περιέχει τους ερευνητές με τις περισσότερες αναφορές του ερευνητικού τους έργου στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Πρόκειται για τον Εμμανουήλ Σταματάκη, καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Σίδνεϊ, ο οποίος γεννήθηκε και σπούδασε στην Ελλάδα, πριν ανοίξει τα φτερά του για το εξωτερικό και τελικά να καταλήξει στην Αυστραλία.

Εμμανουήλ Σταματάκης

Στη λίστα, highly cited researchers 2019, που δημοσιεύεται κάθε χρόνο, εμφανίζονται και άλλοι Έλληνες επιστήμονες.

Από τα περίπου εννέα εκατομμύρια ερευνητών που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως συντάσσεται ο πίνακας με τους καλύτερους 6.200 ερευνητές, το έργο των οποίων είναι σημαντικό, έχει συγκεκριμένους δείκτες, και αποτελεί συγχρόνως πηγή για τις εργασίες άλλων ερευνητών.

Συγκεκριμένα, δεκατέσσερις Έλληνες πανεπιστημιακοί περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.200 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, που προκύπτει από την απήχηση του έργου τους για την τελευταία 11ετία.

Ο σχετικός κατάλογος με τίτλο «The Highly Cited Researchers» συντάσσεται από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Thomson Reuters, στο πλαίσιο του project Clarivate Analytics, και στηρίζεται στα δεδομένα της ερευνητικής βάσης δεδομένων Web of Science.

Πηγή: neoskosmos.com

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

 

 

Παγκόσμια διάκριση για Έλληνα επιστήμονα της Αυστραλίας