Παράταση συζητήσεων για το μέλλον των Ελληνικών Σπουδών στο Παν/μιο La Trobe

Ένα πρώτο βήμα υπέρ των Ελληνικών Σπουδών στο Παν/μιο La Trobe φαίνεται πως έγινε, καθώς στον απόηχο της πανστρατιάς για τη μη διακοπή Προγράμματος, το Πανεπιστήμιο αναβάλλει για δύο εβδομάδες την οριστική απόφασή του σχετικά.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, δήλωσε στην ομογενειακή εφημερίδα της Μελβούρνης Νέος Κόσμος πως είδε «αξιοσημείωτη μεταστροφή» από πλευράς Πανεπιστημίου κατά τη συζήτηση που έγινε με τον επικεφαλής του La Trobe, John Dewar, την Τρίτη, 01/12.

«Η συνάντηση πήγε καλά και η απόφαση για τη διακοπή του Προγράμματος αναβλήθηκε για 14 ημέρες», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Εντός 7 ημερών θα καταθέσουμε μία πρόταση προς αυτούς, με λεπτομέρειες για το τρέχον οικονομικό έλλειμμα και πώς αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί από την κοινότητα και με μία στρατηγική προώθησης για τον τριπλασιασμό των φοιτητών».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης

Στη συζήτηση με τον κ. Dewar και καθηγητές του La Trobe, παρών μεταξύ άλλων ήταν και ο απερχόμενος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Δημήτρης Μιχαλόπουλος.

Ο κ. Μιχαλόπουλος επεσήμανε ότι τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα παρακολουθούν με προσοχή την υπόθεση με το Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών και το θέμα τέθηκε στη Βουλή από την αντιπολίτευση.

Ακόμη, μίλησε για την επιστολή του γενικού γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του ΥΠΕΞ, Γιάννη Χρυσουλάκη προς το La Trobe και την αναφορά του σε στήριξη του Προγράμματος τα προηγούμενα χρόνια από πλευράς Ελλάδας, αλλά και τη βοήθεια που μπορεί να προσφερθεί με αποσπασμένο καθηγητή.

Ο Γενικός Πρόξενος υπογράμμισε ακόμη: «Γνωρίζω πως και οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες να βρουν μία κοινά αποδεκτή λύση, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τους οικονομικούς περιορισμούς και τις νομικές απαιτήσεις για την εγγραφή φοιτητών, από την πλευρά του Πανεπιστημίου, καθώς και τις ανησυχίες της Ελληνικής  Κοινότητας για την ανάγκη να διατηρηθεί η διδασκαλία των Ελληνικών σε ακαδημαϊκό επίπεδο στη Βικτώρια, μία άποψη στην οποία συμφωνούν τα πολιτικά κόμματα και το ΥΠΕΞ της Ελλάδας».

 

Πηγή: Νέος Κόσμος

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

Παράταση συζητήσεων για το μέλλον των Ελληνικών Σπουδών στο Παν/μιο La Trobe