«Πενήντα χρόνια Marrickville»: Έκθεση του ομογενή φωτογράφου Εμμάνουελ Αγγέλικα

«Πενήντα χρόνια Marrickville» ονομάζεται η έκθεση φωτογραφίας του ομογενή φωτογράφου, Εμμάνουελ Αγγέλικα, η οποία θα φιλοξενηθεί από 14-28 Νοεμβρίου στο πολιτιστικό κέντρο του «Άτλαντα», στο Marrickville.

Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει φωτογραφίες μισού αιώνα από την καθημερινότητα ομογενών και όχι μόνο, αποτυπώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, τη ζωή του «ελληνοκρατούμενου» για πολλά χρόνια, προαστείου του Σύδνεϋ.

Φωτογραφίες καθημερινές, αλλά και από σημαντικά γεγονότα, όπως γάμοι, βαφτίσεις, ακόμη και το «τελευταίο ταξίδι» ανθρώπων, αποτυπώνεται με τον πλέον γλαφυρό τρόπο από τον φακό του ομογενή φωτογράφου.

Μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS, ο Εμμάνουελ Αγγέλικας ανέφερε πως μέσα από τον φακό του είδε το Marrickville να αλλάζει.

«Έχω δει πολλές αλλαγές όχι μόνο στους ανθρώπους που είναι εδώ αλλά και στο περιβάλλον. Είχα διαβάσει πριν λίγο καιρό πως το Marrickville είναι μια από τις καλύτερες περιοχές του κόσμου για να ζεις. Όταν μεγάλωνα εγώ όμως, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά εδώ», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: SBS

Φωτογραφία: SBS

«Πενήντα χρόνια Marrickville»: Έκθεση του ομογενή φωτογράφου Εμμάνουελ Αγγέλικα