Περιορισμένος αριθμός ομογενών στην ορκωμοσία Μπάιντεν

Περιορισμένος ήταν ο αριθμός των ομογενών που παραβρέθηκαν στην ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και της νέας αντιπροέδρου, Καμάλα Χάρις, με δεδομένους τους περιορισμούς της πανδημίας, αλλά και τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας.

Σε επίπεδο επίσημης εκπροσώπησης, εκ μέρους της Ελλάδας έδωσε το «παρών» η Πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία προσήλθε εγκαίρως και εισήλθε στον χώρο βάσει του ειδικά διαμορφωμένου πρωτοκόλλου.

Την ίδια στιγμή, το ευρύτερο κοινό των Ελληνοαμερικανών υποστηρικτών του Τζο Μπάιντεν διοργάνωσε διαδικτυακές συνεδρίες, προκειμένου να παρακολουθήσει μαζικά την ιστορική Τελετή Ορκωμοσίας.

Μια ανάλογη πρωτοβουλία πήρε και η ομάδα των Ελληνοαμερικανών για τον Μπάιντεν στο Facebook, η οποία απαριθμεί πλέον κοντά στα 9.000 μέλη και συνεισέφερε οργανωμένα -εκτός από τη διαδικτυακή προώθηση- τόσο στην καμπάνια των Μπάιντεν – Χάρις, όσο και των Γερουσιαστών στην Τζόρτζια.

Σχολιάζοντας την αλλαγή σελίδας στον Λευκό Οίκο, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ομογένεια θα έχει μια εποικοδομητική συνεργασία με τον νέο Πρόεδρο, ο οποίος έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι υποστηρίζει τα ελληνικά θέματα.

 

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

Περιορισμένος αριθμός ομογενών στην ορκωμοσία Μπάιντεν