Πραγματοποιήθηκε η τακτική διανομή τροφίμων του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, η τακτική διανομή τροφίμων, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης ΑΜΚΕ και του Hellenic Relief Foundation στην Αθήνα.

Συνολικά, δόθηκαν στους ωφελούμενους περίπου 370 πακέτα τροφίμων τα οποία περιείχαν βασικά είδη διατροφής και προϊόντα μακράς διαρκείας (ζυμαρικά, όσπρια, πελτέ, λάδι, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα κ.ά.) προσφορά όπως πάντα του HRF, τα οποία ενισχύθηκαν από προσφορές προϊόντων Ελληνικών Εταιρειών και του Συλλόγου των Αθηναίων, όπως βούτυρο, τυρί, κατεψυγμένα λαχανικά, κατεψυγμένα στίκ ψαριού, σοκολάτες, τσίχλες κ.ά.

Σημειώνεται, ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί και η διανομή των σχολικών ειδών στους μαθητές των ωφελουμένων οικογενειών.

Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης

To Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων στις Η.Π.Α. προς αγορά και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί περιπου 655.000 δολάρια με τα οποία έχουν αγοραστεί και διανεμηθεί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καθώς και κοινωνικές υπηρεσίες που αξίζουν περίπου ενάμισι εκατομμύριο δολάρια καθώς εταιρείες στην Ελλάδα ενισχύουν τις διανομές με προϊόντα και ιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν εθελοντικά πολύτιμες υπηρεσίες υποστήριξης. Τα έξοδα του ιδρύματος στην Νέα Υόρκη καλύπτονται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πηγή: Αναμνήσεις

Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα

Πραγματοποιήθηκε η τακτική διανομή τροφίμων του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης στην Αθήνα