Ψυχολογική υποστήριξη για την Ομογένεια από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης στηρίζει ένα σημαντικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης του Ινστιτούτου Cairnmillar, που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχικής υγείας στα Ελληνικά, μέσω τηλεφώνου ή τηλεδιάσκεψης, για τους Έλληνες νεομετανάστες και για όσους έχουν μητρική γλώσσα τα Ελληνικά.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι επιδοτούμενο από το κράτος και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ξεκίνησε πριν από περίπου ένα μήνα από την κοινοτική κλινική του Ινστιτούτου Cairnmillar. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, δίνεται δωρεάν πρόσβαση σε συνεδρίες μέσω τηλεφώνου ή τηλεδιάσκεψης με ψυχολόγους.

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται ειδικά προς την Ομογένεια, αφορούν περιπτώσεις ατόμων που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες, ειδικά κατά τη διάρκεια των τωρινών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού . Παράγοντες και προβλήματα όπως η κοινωνική απομόνωση, άγχος, κατάθλιψη, στρες, δυσκολίες προσαρμογής, κατάχρηση ουσιών ή αλκοόλ, προβλήματα γονέων, δυσκολίες ή αλλαγές στον χώρο εργασίας και προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ψυχική υγεία και κατά συνέπεια άλλους τομείς της ζωής.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στα Ελληνικά λόγω της ανάγκης που υπάρχει για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών στην μητρική γλώσσα όσων δεν τους είναι εύκολο να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές λόγω του γλωσσικού φραγμού ή της διαφορετικής κουλτούρας. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες προσφέρονται από  Ελληνίδα ψυχολόγο, φοιτήτρια μεταπτυχιακού κλινικής ψυχολογίας.

 

Πηγή: Νέος Κόσμος

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

 

Ψυχολογική υποστήριξη για την Ομογένεια από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης