Ρωσία: Ο Βαλέριος Ασλανίδης, είναι ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο

Ο Βαλέριος Ασλανίδης, ολυμπιονίκης του τζούντο και πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Ανάπας στη Ρωσία είναι ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V μίλησε στη εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι» για την εμπειρία του.

Όσον αφορά την κατάσταση αυτή τη στιγμή στη Ρωσία σε σχέση με τον κορονοϊό δήλωσε πως πιστεύει ότι τώρα θα υπάρξει δεύτερο κύμα διάδοσης της πανδημίας , καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων.

Εξιστορώντας την εμπειρία του αυτή ο κ. Ασλανίδης είπε «όταν πήγα να κάνω το εμβόλιο μου έκαναν εξετάσεις και αφού διαπίστωσαν ότι δεν ήμουν άρρωστος και δεν ανίχνευσαν αντισώματα κατά του κορονοϊού στον οργανισμό μου, προχώρησαν στην χορήγηση του εμβολίου. Πήγαμε σε ένα δωμάτιο, στο οποίο βρισκόταν ένα ψυγείο με θερμοκρασία -32, εκεί φυλάσσονταν τα εμβόλια. Εν συνεχεία έλιωσαν το εμβόλιο και αφού πέρασαν επτά λεπτά μου το χορήγησαν, μου είπαν ότι έπρεπε να περιμένω 30 λεπτά και έπειτα προσήλθα στον γιατρό για να του πω πως αισθανόμουν».

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ανάπα και δηλώνει μια χαρά και πως δεν είχε καμία παρενέργεια από το εμβόλιο. «Μετά το πέρας δύο εβδομάδων από την πρώτη δόση, θα πρέπει να πάω πάλι στη Μόσχα να μου κάνουν εξετάσεις ώστε να δουν πώς ανταποκρίνεται ο οργανισμός μου στο εμβόλιο και αν είναι όλα καλά μετά από επτά μέρες θα μου χορηγηθεί και η δεύτερη δόση του εμβολίου. Η πρώτη δόση δημιουργεί αντισώματα για μέχρι και έξι μήνες ενώ και μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης μπορεί κάνεις να έχει αντισώματα για 2 έως 2,5 χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώτος Έλληνας.
Ο Βαλέριος Ασλανίδης μεταξύ άλλων είναι πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Ανάπας, περιοχής του Καυκάσου, στην οποία κατοικούν 10.000 Έλληνες.

 

Ρωσία: Ο Βαλέριος Ασλανίδης, είναι ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο