Στο Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη Βικτώριας το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού «Μιλάμε Ελληνικά το Μάρτιο»

Μπορεί η πανδημία COVID-19 να κράτησε τους μαθητές των σχολείων ελληνικής γλώσσας μακριά από τις αίθουσες, ωστόσο δεν κατάφερε να μειώσει το ενδιαφέρον τους.

Ο λόγος για τους μαθητές της Ε΄και Στ΄ τάξης δημοτικού  του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννη (St John’s College) οι οποίοι εν μέσω κορονοϊού, όχι μόνο έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό «Μιλάμε Ελληνικά το Μάρτιο» υπό την αιγίδα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Ενωμένη Ελληνική Εκπαίδευση» (United Hellenic Education), αλλά κέρδισαν και το πρώτο βραβείο.

Ο διαγωνισμός έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία να εκφράσουν αυτό που τους αρέσει περισσότερο σε σχέση με την ελληνική τους ταυτότητα καθώς και πώς αλληλεπιδρούν με την «ελληνικότητά» τους.

Τα παιδιά των δύο τάξεων του Κολλεγίου που συμμετείχαν κατέγραψαν με πρωτότυπο τρόπο τις απόψεις τους σε μικρής διάρκειας βίντεο τα οποία στη συνέχεια ανάρτησαν στη σελίδα του οργανισμού «Ενωμένη Ελληνική Εκπαίδευση» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βραβείο αξίας 1.000 δολαρίων θα διατεθεί στο πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας του Δημοτικού του Κολλεγίου Αγίου Ιωάννη.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Ενωμένη Ελληνική Εκπαίδευση» (United Hellenic Education), έχει στόχο τη διατήρηση του ελληνικού πολιτισμού στην Αυστραλία μέσω της ενίσχυσης των εμπειριών των μαθητών που φοιτούν στα κοινοτικά σχολεία γλώσσας.

 

Πηγή: Νέος Κόσμος

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

 

 

Στο Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη Βικτώριας το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού «Μιλάμε Ελληνικά το Μάρτιο»