«Sweet Greeks»: Η ιστορία των Ελλήνων ζαχαροπλαστών στα Μεσοδυτικά των ΗΠΑ

Ενώ η εμπειρία των Ελλήνων μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες συνδέεται εδώ και πολύ καιρό με επιχειρήσεις εστιατορίων, πολλοί ομογενείς ασχολήθηκαν επίσης με την παρασκευή γλυκισμάτων. Πολλά ζαχαροπλαστεία ξεκίνησαν από Έλληνες μετανάστες τον 20ό αιώνα, μερικά από τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν ως οικογενειακές επιχειρήσεις.

Το βιβλίο «Sweet Greeks: First-Generation Immigrant Confectioners in the Heartland» της Ann Flesor Beck εξυφαίνει την πορεία τόσο των οικογενειών όσο και την ίδια την ιστορία των Μεσοδυτικών πολιτειών στις ΗΠΑ. Και το κάνει εξετάζοντας την εμπειρία των Ελλήνων μεταναστών μέσα από την ιστορία του παππού της ως ζαχαροπλάστη στο Ιλινόις.

Το βιβλίο εκδόθηκε τον Οκτώβριο από το University of Illinois Press και περιλαμβάνει χάρτες και φωτογραφίες της περιόδου για να εμπλουτίσει περαιτέρω αυτή τη μαγευτική και παγκόσμια ιστορία του «κυνηγιού» του αμερικανικού ονείρου από έναν μετανάστη.

Η Ann Flesor Beck είναι Ελληνίδα ζαχαροπλάστης τρίτης γενιάς και ανεξάρτητη μελετητής. Μαζί με την αδελφή της είναι συνιδιοκτήτρια και χειρίζεται το «Flesor’s Candy Kitchen» στην Τουσόλα. Το βιβλίο της «Sweet Greeks: First-Generation Immigrant Confectioners in the Heartland» είναι διαθέσιμο και διαδικτυακά.

 

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

«Sweet Greeks»: Η ιστορία των Ελλήνων ζαχαροπλαστών στα Μεσοδυτικά των ΗΠΑ