Συνάντηση της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης με την Γενική Πρόξενο του Ντίσελντορφ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ηπειρωτικοί Σύλλογοι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η καλύτερη διαχείριση θεμάτων που αφορούν την Νεολαία της Ομογένειας, καθώς και προτάσεις για την εντονότερη δράση της Ελληνικής Ομογένειας γενικότερα προς όφελος της πατρίδας, βρέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης που είχαν, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης(ΠΟΕ), Δημήτρης Ντόκος και Θωμάς Γκίνης με την Γενική Πρόξενο του Ελληνικού Προξενείου του Düsseldorf, Μαρία Παπακωνσταντίνου.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Π.Ο.Ε., συζητήθηκαν διεξοδικά τα παραπάνω θέματα, ενώ παράλληλα η κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε την Ομοσπονδία για τις επόμενες εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει το Ελληνικό Προξενείο του Düsseldorf με την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως η προβολή της Ηπείρου και της Πελοποννήσου, η συμμετοχή ηπειρωτικών επιχειρήσεων στην επικείμενη έκθεση ΑNUGA 2021, το πρόγραμμα Ελλάδα 2021, καθώς και η αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, στις οποίες συμμετείχαν συμπατριώτες μας αιρετοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Αναφερόμενη στην Ήπειρο η κυρία Πρόξενος σημείωσε πως «Μαζί με την Περιφέρεια, προγραμματίζουμε να γίνουν σε όλα τα διαμερίσματα της Ηπείρου, δυναμικές προβολές για τον τουρισμό, τα Ηπειρωτικά προϊόντα, τις φυσικές ομορφιές και άλλα, από γερμανικά ΜΜΕ κλπ».

Η κ. Παπακωνσταντίνου επέδειξε επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Νεολαία όλων των Συλλόγων η οποία συμμετέχει και πρωτοστατεί, τόσο στα Διοικητικά Συμβούλια όσο και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, σημειώνοντας ότι «είναι τα στολίδια μας και αποσπούν την προσοχή και τον θαυμασμό από το γερμανικό κοινό όταν εμφανίζονται με τις πανέμορφες παραδοσιακές στολές από τις διάφορες περιοχές της χώρας μας», αναφέροντας ως παράδειγμα την εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Düsseldorf, όπου όλοι θαύμασαν την Νεολαία του Ηπειρωτικού Συλλόγου «Δωδώνη» του Düsseldorf και των Ποντίων.

Πηγή: Europolitis

Φωτογραφία: Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης

Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα

Συνάντηση της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης με την Γενική Πρόξενο του Ντίσελντορφ