Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών Κ. Βλάση με την υπουργό Διασποράς της Αιγύπτου Ν. Μάκραμ

Ιδιαίτερα θερμά υποδέχτηκε η υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου κ. Ναμπίλα Μάκραμ, τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Κώστα Βλάση, ο οποίος τη συνάντησε στο Κάιρο, στο πλαίσιο της 4ήμερης περιοδείας του στην Αίγυπτο.

Οι δύο υπουργοί τόνισαν την τεράστια σημασία του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ – Επιστροφή στις Ρίζες» που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2018, αποκαλύπτοντας ότι επόμενος τέταρτος σταθμός του, είναι (μετά την Αλεξάνδρεια, το Λονδίνο και την Μελβούρνη), το Μόντρεαλ ή το Τορόντο.

«Επιθυμούμε να ενισχύσουμε όσο μπορούμε περισσότερο το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ», τόνισε η κ. Μάκραμ, ενώ αναφερόμενη στην κοινή συνεργασία Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου είπε ότι «είμαστε ένας λαός, έχουμε μία παράδοση, μοιραζόμαστε την ίδια ιστορία, έχουμε την ίδια καρδιά, το ίδιο πνεύμα, είμαστε το ίδιο χέρι. Και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν και οι νέες γενιές».

«Ελλάδα και Αίγυπτος είναι δύο χώρες που αποτελούν τους καλύτερους φίλους στην περιοχή», τόνισε ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ, επαινώντας την θέση της Αιγύπτου στην ευρύτερη περιοχή που αποτελεί «πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης», όπως είπε χαρακτηριστικά, ένα γεγονός που πάντοτε η Ελλάδα επισημαίνει στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης», όπως τόνισε χαρακτηριστικά προς την κ. Μάκραμ ο κ. Βλάσης.

Η κ. Μάκραμ δεν παρέλειψε να εκφράσει τη χαρά της και για την Αμπετειάδα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Κάιρο, καθώς και για την επίσκεψη μεγάλης ομάδας Ελληνοαυστραλών Αιγυπτιωτών στην Αίγυπτο φέτος το καλοκαίρι.

Τέλος, ανακοίνωσαν ότι η επόμενη τριμερής Σύνοδος των αρμοδίων Υπουργών για τη Διασπορά Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, θα διεξαχθεί στην Κύπρο.

 

Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα

Πηγή: ΑΠΕ

Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών Κ. Βλάση με την υπουργό Διασποράς της Αιγύπτου Ν. Μάκραμ