Συναντήσεις του υφυπουργού εξωτερικών Κ. Βλάση με τους πρέσβεις της Αυστρίας και της Ισπανίας

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή στο γραφείο του, με την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, Hermine Poppeller.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στους άξονες πολιτικής για τον Απόδημο Ελληνισμό, κάνοντας ειδική μνεία στο δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων στο εξωτερικό. Ο Υφυπουργός τόνισε, επίσης, την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την Ελλάδα ο εορτασμός των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ενώ στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων αυτών αναμένεται να συμπεριληφθεί η Βιέννη, πόλη στην οποία έδρασε ο Ρήγας Βελεστινλής. Ο Υφυπουργός κ. Βλάσης εξήρε, τέλος, τις προσπάθειες Ελλάδας και Αυστρίας, που οδήγησαν στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.
Η αυστριακή Πρέσβης υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας των δύο κρατών σε ανώτατο επίπεδο, στο πλαίσιο της συμμετοχής Ελλάδας και Αυστρίας στο Smart Covid-19 Management Group, ενώ αναφέρθηκε στη μακρόχρονη παρουσία Ελλήνων στην Αυστρία, η οποία αποτελεί γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο λαών. Τέλος, η Πρέσβης κα Poppeller επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους κύριους τουριστικούς προορισμούς για τους Αυστριακούς, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι η προτίμηση αυτή θα επιβεβαιωθεί και κατά τη φετινή περίοδο.

Σημειώνεται ότι χθες Πέμπτη, ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Βλάσης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ισπανίας, Enrique Viguera Rubio, σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω εμβάθυνσης και ενίσχυσης τους. Συζητήθηκαν, επίσης, οι προοπτικές ανάληψης κοινών δράσεων με έμφαση στον πολιτιστικό, μορφωτικό και εκπαιδευτικό τομέα, καθώς και η σημασία που αποδίδουν οι δύο χώρες στην εκμάθηση της ελληνικής και της ισπανικής γλώσσας εκτός συνόρων.

Συναντήσεις του υφυπουργού εξωτερικών Κ. Βλάση με τους πρέσβεις της Αυστρίας και της Ισπανίας