Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικής σημασίας το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Ιδιαίτερης εθνικής και πολιτικής σημασίας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο της κατοικίας τους, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη συζήτηση που ξεκίνησε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος απηύθυνε έκκληση προς όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα στην αξιωματική αντιπολίτευση να το στηρίξουν, τονίζοντας ότι είναι ώρα ευθύνης για όλους και κανείς δεν πρέπει να λείψει από το προσκλητήριο να ασκηθεί ένα συνταγματικό δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο που είναι αποτέλεσμα συμβιβαστικής λύσης και τόνισε την ανάγκη να ψηφιστεί από το σύνολο των Ελλήνων βουλευτών ώστε, όπως είπε, να αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και ένα αναγκαίο βήμα μπροστά.

«Το νομοσχέδιο έχει ιδιαίτερη πολιτική και εθνική σημασία και αφορά ένα αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό ώστε να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ένα συνταγματικό δικαίωμα κατοχυρωμένο, που όμως δυστυχώς, επί δεκαετίες, το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να βρει τον τρόπο να υλοποιήσει ένα αίτημα 10ετιών των ελληνικών οργανώσεων του εξωτερικού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πηγή: ΑΠΕ

Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικής σημασίας το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού