Τάρπον Σπρινγκς: Ο ομογενής δήμαρχος Κρις Αλαχούζος στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις

Το Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδα των ΗΠΑ. είναι γνωστό ως το «Ελληνικό χωριό« της Φλόριντα, αφού μένουν πολλοί ομογενείς, περπατάς σε ελληνικούς δρόμους και νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε ένα νησί των Δωδεκανήσων. Οι πρώτοι Έλληνες μετανάστες έφτασαν στην πόλη κατά τη δεκαετία του 1880, για να εργαστούν ως δύτες σπογγαλιείας. Το 1905 ο Γιάννης Κόκκορης παρουσίασε την τεχνική της συλλογής σπόγγων στο Τάρπον Σπρινγκς. Ο Κόκκορης έφερε σπογγαλιείς από τα Δωδεκάνησα και τη Χάλκη, με αποτέλεσμα ως το 1930 να δημιουργηθεί μια ανθούσα βιομηχανία σπόγγων στην πόλη που παραμένει ενεργή μέχρι σήμερα. Επί δεκαετίες, ζουν και εργάζονται πολλοί Δωδεκανήσιοι (κυρίως Καλύμνιοι), που ασχολούνται, με την αλίευση και την εμπορία σφουγγαριών,  και κυρίως απασχολούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις αφού, η πόλη δέχεται χιλιάδες τουρίστες που προσελκύονται από την ιστορία της επικίνδυνη τεχνικής της σπογγαλιείας με σκάφανδρο.

Σήμερα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των έκτακτων μέτρων, στην περίφημη οδό Δωδεκανήσου, είναι όλες οι επιχειρήσεις κλειστές, με εξαίρεση κάποια εστιατόρια που δίνουν φαγητό μόνο για το σπίτι.

Ο Καλύμνιος Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς Κρις Αλαχούζος

Ο Καλύμνιος δήμαρχος της πόλης  Κρις Αλαχούζος, (μετανάστευσε στις ΗΠΑ με τον πατέρα του σε ηλικία 14 ετών) σε μια προσπάθεια να διατηρήσει ζωντανές τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής που πλήττονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αποφάσισε, να ενισχύσει με το ποσό των 1.000 δολαρίων κάθε μικρή επιχείρηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Hellenic News» δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια, καφέ, μπυραρίες, κομμωτήρια, επιχειρήσεις λιανικής, κ.α. Οι εταιρείες πρέπει να βρίσκονται στα όρια της πόλης του Tarpon Springs και να έχουν προσωπικό κάτω από 50 άτομα. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε στις 9 Απριλίου και λήγει στις 23 Απριλίου. Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες μπορούν να ελέγξουν τις προϋποθέσεις στην ιστοσελίδα https://www.ctsfl.us/endurance.htm   ή να υποβάλλουν αίτημα https://form.jotform.com/200964596702158

Το ποσό προσφέρει ο Δήμος του Τάρπον Σπρινγκς ως βοήθεια στις επιχειρήσεις αφού ακόμη δεν έχει δοθεί βοήθεια από την Πολιτεία της Φλόριδα.

Πηγή: Hellenic News
Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος

 

Τάρπον Σπρινγκς: Ο ομογενής δήμαρχος Κρις Αλαχούζος στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις