Τη νέα Συντονίστρια Εκπαίδευσης, Σ. Μπέτα, υποδέχτηκε η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας

Τη νέα Συντονίστρια Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής με έδρα το Κάιρο, κα Σωτηρία Μπέτα, υποδέχτηκε η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Οι Έφοροι Εκπαιδευτηρίων της ΕΚΑ, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μιχάλης Καρυδιάς και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Πάρης Πεφάνης Μακρής συνεχάρησαν την κα Μπέτα για την επιλογή της ως Αναπληρώτρια Εκπαίδευσης, η οποία διαδέχτηκε τον μέχρι τις 31 Αυγούστου προκάτοχό της κ. Δημήτριο Γιαννικόπουλο.

Κατά τη συνάντησή τους από κοινού και με τους εκπαιδευτικούς που θα προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Αλεξάνδρειας, οι κ.κ. Καρυδιάς και Μακρής συζήτησαν με την κα Μπέτα όλα τα θέματα που αφορούν τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021.

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας, θέλοντας να αντιμετωπίσει άμεσα τις όποιες ελλείψεις των εκπαιδευτικών στις φετινές αποσπάσεις έσπευσε να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, κάνοντας ήδη σύμβαση με μαθηματικό για να καλύψει το συγκεκριμένο κενό, πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη της Συντονίστριας κας Μπέτα και των Εφόρων κ.κ. Μακρή και Καρυδιά καθώς και του Α΄ Αντιπροέδρου Γ. Σιόκα.

Μάλιστα, οι αρμόδιοι της ΕΚΑ τόνισαν ότι θα πράξουν ό,τι είναι  δυνατόν για να καλύψουν οποιαδήποτε κενά σε περίπτωση που κάποιοι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί τελικά αποφασίσουν να κάνουν ανάκληση της απόσπασής τους λόγω της πανδημίας.

Τόνισαν, δε, την ανάγκη να επιτύχουν την εύρυθμη λειτουργία των ελληνικών σχολείων της Αλεξάνδρειας που αποτελούν από τους σημαντικότερους φάρους του Ελληνισμού στην όμορφη μεσογειακή πόλη της Αιγύπτου.

 

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

 

 

 

Τη νέα Συντονίστρια Εκπαίδευσης, Σ. Μπέτα, υποδέχτηκε η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας