Τίμησαν στο Περθ την 79η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Την 79η επέτειο της Μάχης της Κρήτης τίμησαν, την Δευτέρα 25 Μαΐου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και το Προξενείο της Ελλάδας  στο Περθ, με μία λιτή τελετή που έλαβε χώρα στο Μνημείο Πεσόντων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο Kings Park της Πέρθης.

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού εκπροσώπων, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς για την αποτροπή της διάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού, παρέστησαν, η Πρόξενος της Ελλάδας στο Περθ, κ.  Γεωργία Καρασιώτου και η Ναυτιλιακή Ακόλουθος, κ. Κατερίνα Αργυρακοπούλου, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Δυτικής Αυστραλίας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι παροικιακών οργανώσεων και οργανώσεων βετεράνων πολεμιστών.

Την επιμνημόσυνη δέηση έψαλε ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, ο οποίος, στο μήνυμά του, τονίζει ότι αποτελεί ιερή υποχρέωσή μας να θυμούμαστε και να τιμούμε τους ήρωες της ιστορικής Μάχης της Κρήτης, και ταυτόχρονα να μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενεές τις αξίες και τα ιδανικά για τα οποία εκείνοι αγωνίστηκαν. Μνημονεύει, επίσης, τη σημαντική συμβολή των Αυστραλών που πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους στα χώματα της Κρήτης, επισημαίνοντας ότι η επέτειος του ένδοξου και ιστορικού αυτού γεγονότος είναι μια ακόμα αφορμή για να αναλογιστούμε και να επαναβεβαιώσουμε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας, που ενώνουν τους λαούς της Ελλάδας και της Αυστραλίας.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα

Τίμησαν στο Περθ την 79η επέτειο της Μάχης της Κρήτης