Το Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ επιστρέφει…

Το Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ επιστρέφει για 38η χρονιά. Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ που διοργανώνει η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας και μετατρέπει το Σίδνεϊ σε μια ελληνική πόλη για τρεις μήνες!
Η πρόεδρος του Φεστιβάλ κυρία Νία Καρτέρη, φιλοξενήθηκε στη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και αναφέρθηκε στις ποικίλες εκδηλώσεις.

Η Γιώτα Νέγκα θα δώσει δύο συναυλίες στο Σίδνεϊ και μία στη Μελβούρνη.

 

Συγκεκριμένα, η δημοφιλής ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα, ταξίδεψε στην Αυστραλία για πρώτη φορά, και έδωσε συναυλία το The Factory Theatre, στο προάστιο Marrickville, ενώ θα εμφανιστεί και στο Ντάρλινγκ Χάρμπουρ την Κυριακή 1η Μαρτίου.

«Μαουτχάουζεν και άλλες ιστορίες ανθρωπιάς» με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Assaf Kacholi

 

Ακόμη δύο εξαίρετοι αοιδοί, η Μαρία Φαραντούρη από την Ελλάδα και ο Ισραηλινός Τενόρος Assaf Kacholi, πραγματοποιούν την πρώτη τους περιοδεία μαζί στην Αυστραλία. Θα δώσουν συναυλία με τα τραγούδια της Μπαλάντας του Μαουτχάουζεν του Μίκη Θεοδωράκη και παράλληλα θα ερμηνεύσουν μια σειρά από τα ωραιότερα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, συμπεριλαμβανομένων αποσπασμάτων ποίησης του Σεφέρη, του Ελύτη, του Καβάφη και της Λόρκα, υπό τη διεύθυνση του George Ellis. Η συναυλία που θα δοθεί στο City Recital Hall, στις 30 Απριλίου 2020, θα είναι ένα αφιέρωμα στον αγαπημένο συνθέτη της Ελλάδας Μίκη Θεοδωράκη, καθώς πλησιάζει τα 95α γενέθλιά του.

Τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πλαισιώνουν και πολλοί ομογενείς καλλιτέχνες. Παραστάσεις stand up comedy θα δώσουν ο Angelo Tsarouchas, ομογενής καλλιτέχνης από τον Καναδά, η Χρύσα Κατσαρίνη από τη Μεγάλη Βρετανία και η δημοφιλής στους Αυστραλούς ελληνικής καταγωγής Effie.

Η εμβληματική παράσταση «Η Κυρά της Ρω» με τη Φωτεινή Μπαξεβάνη ταξιδεύει στο Σίδνεϊ.

 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ακόμη, θα πραγματοποιηθεί ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στον σημαντικό Έλληνα ποιητή Μίλτο Σαχτούρη (14/5/2020) καθώς και ένα πολύ σημαντικό αφιέρωμα στους συγγραφείς Ελληνικής καταγωγής της Αυστραλίας (26/4/2020). Το παρών δίνουν φυσικά οι ελληνικοί θίασοι του Σίδνεϊ με παραστάσεις όπως ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη,  «Αρκάς»  και «I have a goal, your honour» στην ελληνική γλώσσα με αγγλικούς υπέρτιτλους ενώ η καταξιωμένη ηθοποιός Φωτεινή Μπαξεβάνη θα ερμηνεύσει τον δημοφιλή μονόλογο «Η Κυρά της Ρω» (27 και 28/3/2020).

Sold out η προβολή της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ενήλικες στο δωμάτιο»

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθεί η ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικες στο δωμάτιο» ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Γιάννη Βαρουφάκη, πρόεδρο του Μέρα 25. Η ταινία θα προβληθεί αύριο Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 και τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ελληνική γαστρονομία και συγκεκριμένα στην κουζίνα της Θράκης, του Πόντου και της Κρήτης.

Περισσότερες πληροφορίες: https://greekfestivalofsydney.com.au/
Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος