Τορόντο: Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου με ελληνική συμμετοχή

Το πρώτο online Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (EUFF) στον Καναδά παρουσιάζουν, από τις 13 ως τις 29 Νοεμβρίου, το Καναδικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου του Τορόντο και το Ινστιτούτο Cinematheque στο Βανκούβερ, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και με τις Πρεσβείες και τις Προξενικές Αρχές των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το φεστιβάλ θα είναι προσβάσιμο στον ιστότοπο http://www.euffonline.ca, ενώ η κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη για 48 ώρες από την αρχική προβολή της, με αγγλικούς και, σε μερικές περιπτώσεις, με γαλλικούς υπότιτλους.

Η ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ είναι η ταινία «Απόστρατος», η οποία απέσπασε το βραβείο Σεναρίου στα Βραβεία ΙΡΙΣ 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, και θα προβληθεί στις 14 και 15 Νοεμβρίου (διαθέσιμοι αγγλικοί υπότιτλοι).

Την ταινία σκηνοθετεί ο κ. Ζαχαρίας Μαυροειδής και πρωταγωνιστούν οι: Μιχάλης Σαράντης, Γιώτα Φέστα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος. Ο σκηνοθέτης κ. Ζαχαρίας Μαυροειδής θα παραχωρήσει συνέντευξη στους διοργανωτές του Φεστιβάλ.

Ακολουθεί η σύνοψη:

«Ο Άρης, ένας τριαντάρης επιχειρηματίας στα όρια της χρεωκοπίας, μετακομίζει στο σπίτι του εκλιπόντος παππού του, του Αριστείδη, ο οποίος ήταν απόστρατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Σύντομα ξανασμίγει με παιδικούς φίλους, αλλά και με έναν πρώην συναγωνιστή του Αριστείδη. Προσπαθώντας να φανεί αντάξιος του ονόματός του, ο Άρης σταδιακά παίρνει το ρόλο του παππού του».

Πηγή: Omogeneianews

Τορόντο: Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου με ελληνική συμμετοχή