Τριήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο του ΓΓAE, Γιάννη Χρυσουλάκη

 Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), Γιάννης Χρυσουλάκης, πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο, όπου συναντήθηκε με την εκεί ομογένεια και διαβεβαίωσε τα μέλη της πως η ΓΓΑΕ βρίσκεται στο πλάι τους για όποιο θέμα αντιμετωπίζουν ως επίπτωση του Brexit στη ζωή τους.  Με την ευκαιρία αυτή, μπόρεσε να δώσει και επιπλέον διευκρινίσεις για να αποσαφηνίσει το θέμα της ψήφου των αποδήμων στους συμπατριώτες της Αγγλίας, καθώς και να παρουσιάσει τις δράσεις που προγραμματίζει η Γενική Γραμματεία στο Ην. Βασίλειο.

Ο Γενικός Γραμματέας Χρυσουλάκης συναντήθηκε με πάνω από 30 ομογενειακές οργανώσεις στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας, με Έλληνες εκπροσώπους από 12 διαφορετικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τράπεζες στα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, με τον Σύλλογο Ομογενών Ιατρών Λονδίνου, με συνεργάτες της πρωτοβουλίας Reload Greece UK, καθώς και με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Κυπριακών Ομογενειακών Οργανώσεων, κ. Δημήτριο Καραολή, και παραχώρησε συνέντευξη στον κ. Αυγουστίνο Γαλιάσο της ομογενειακής Hellenic TV.

Ο κ. Χρυσουλάκης στην συνάντησή του με τους Έλληνες ομογενείς εκπροσώπους του αγγλικού χρηματοπιστωτικού συστήματος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει πολύ σημαντικές απόψεις για τις συνέπειες του Brexit, για την οργάνωση της συνεργασίας της ελληνικής και της κυπριακής ομογένειας στην Αγγλία, για τη συνεργασία τους με τη Γενική Γραμματεία, καθώς και για τις δυνατότητες που πλέον έχουν μετά την θέσπιση της ψήφου των αποδήμων από την ελληνική κυβέρνηση.

Σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του, τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού συνόδευαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο, κ. Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς, καθώς και ο Πρόξενος, κ. Αθανάσιος Ρίζος.

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

Πηγή: Panhellenic Post

Τριήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο του ΓΓAE, Γιάννη Χρυσουλάκη