Τρεις ομογενείς στη Ρώσικη Ακαδημία Επιστημών

Τρεις διεθνώς αναγνωρισμένοι Έλληνες ομογενείς επιστήμονες, ο Δρ. Οφθαλμολογίας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας  Χρήστος Ταχτσίδης, ο Δρ. Χημείας Βαλεντίν Ανάνικοφ και ο Δρ. Ιατρικής και διευθυντής του Ογκολογικού Κέντρου «Νικολάι Μπλαχίν» Ιβάν Στιλίδης, εκλέχτηκαν ακαδημαϊκοί της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 15 Νοεμβρίου 2019.
Ο Χρήστος Ταχτσίδης γεννήθηκε το 1953 στην Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Καζακστάν. Το 2005 βραβεύτηκε από τη ρωσική κυβέρνηση για την προσφορά του στην επιστήμη. Από το 2013 είναι αναπληρωτής πρύτανης του Ρωσικού Εθνικού Ερευνητικού Πανεπιστημίου Ιατρικής «Νικολάι Πιρογκόφ».

Ο Βαλεντίν Ανάνικοφ γεννήθηκε το 1975 και είναι επικεφαλής σε ένα από τα σπουδαιότερα επιστημονικά-ερευνητικά ινστιτούτα της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, στο Ινστιτούτο Οργανικής Χημείας «Νικολάι Ζελίνσκι». Είναι μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου για θέματα νεολαίας του Συμβουλίου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Ιβάν Στιλίδης γεννήθηκε το 1964, στο Σουχούμι της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Αμπχαζίας. Το 2005 προήχθη στη βαθμίδα του καθηγητή στην ειδικότητα της ογκολογίας, ενώ το 2008 εξελέγη αντεπιστέλλον μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Έχει περισσότερες από 320 επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Πηγή: pontos news
Φωτογραφία: rusgreek.ru

Τρεις ομογενείς στη Ρώσικη Ακαδημία Επιστημών