Βράβευση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου για τη στήριξη των πληγέντων από την πανδημία

Ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος του Μπρούκλιν, Eric Adams, βράβευσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, σε αναγνώριση της βοήθειας που παρείχε η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που βρέθηκαν εκτεθειμένες στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είχε δραστηριοποιηθεί άμεσα προκειμένου να σταθεί στο πλευρό των οικονομικά ευπαθών ομάδων μέσω της σύστασης του Ειδικού Ταμείου Αρωγής για τον Covid-19.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, η βοήθεια προσφέρθηκε χωρίς διακρίσεις σε όποιον κάτοικο των ΗΠΑ την είχε ανάγκη, ακόμη και αν δεν ήταν μέλος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Το ποσό των 620.000 δολαρίων το οποίο συγκεντρώθηκε στο Αρχιεπισκοπικό Ταμείο, διανεμήθηκε σε 358 παραλήπτες, οι οποίοι προέρχονται από 25 πολιτείες. Η πλειοψηφία της βοήθειας δόθηκε στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, όπως η Νέα Υόρκη.

Το μέγιστο ποσό βοήθειας ανά αιτούντα ανήλθε στα 2.500 δολάρια για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών, όπως είναι η εξόφληση ενυπόθηκων δανείων, ενοικίων, λογαριασμών θέρμανσης ή τηλεφώνου, και εξόδων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βράβευση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου για τη στήριξη των πληγέντων από την πανδημία