Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Κέντρου Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού ΙΣΝ στο UCLA

Ένα ιδιαίτερα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για το 2021, ανακοίνωσε το Κέντρο Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα είναι ανοιχτές για το κοινό, θα καλύπτουν διάφορα θέματα όπως, μεταξύ άλλων, το Watergate, μια ηρωίδα της Ελληνικής Επανάστασης, την αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία, και το εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων για τη νέα χρονιά ξεκίνησε με μια ψηφιακή ξενάγηση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, το Σάββατο στις 9 Ιανουαρίου.

Το Κέντρο Σπουδών Ελληνικού Πολιτισμού ΙΣΝ στο Πανεπιστήμιο UCLA προσβλέπει να αποτελέσει έναν κόμβο διδασκαλίας και έρευνας στους τομείς της ανθρωπολογίας, της αρχαιολογίας, της ιστορίας της τέχνης, των κλασικών σπουδών, των ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών, της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και της φιλοσοφίας.

Δημιουργήθηκε με ιδρυτική δωρεά $5 εκατομμυρίων από το ΙΣΝ και ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του το 2020. Το ΙΣΝ έχει υποστηρίξει επανειλημμένως το Μουσείο Μπενάκη, όπως ενδεικτικά με την παροχή δωρεάν εισόδου σε επισκέπτες.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Φωτογραφία: UCLA

Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Κέντρου Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού ΙΣΝ στο UCLA