Ξεκίνησε η προπώληση για την Ελληνική Εβδομάδα Κινηματογράφου στο Μόναχο

Εδώ και 33 χρόνια η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου αποτελεί το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της ελληνικής κοινότητας στο Μόναχο. Στο επίκεντρο της 33ης Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο η Ελλάδα της κρίσης και οι ήρωες της. Πάνω από 20 κινηματογραφικές παραγωγές, σπουδαίων δημιουργών που έρχονται για πρώτη φορά στην Γερμανία.
Από 14 Νοεμβρίου έως 24 Νοεμβρίου στους χώρους του Gasteig οι σινεφίλ θα έχουν την δυνατότητα να δουν συναρπαστικά θρίλερ, άτρωτα οικογενειακά δράματα και πλούσιες κωμωδίες made in Greece, όπως το «1968»,»Το ακίνητο ποτάμι», «Η Ευνοούμενη», «Η δουλειά της» κ.α.

Η κινηματογραφική εβδομάδα στο Μόναχο ξεκίνησε το 1987. Στόχος της ήταν η προώθηση των ελληνοβαυαρικών σχέσεων αλλά και η στήριξη πολιτιστικών συνεργασιών. Μέχρι και το 2017 υπεύθυνο για την διοργάνωση ήταν το Ελληνικό Φιλμφόρουμ. Ο συνιδρυτής της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου και πρόεδρος του Ελληνικού Φιλμφόρουμ κ. Κώστας Γιαννακάκος δήλωσε σε μία από τις χαιρετιστήριες ομιλίες τους: «Έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για τις τρέχουσες εξελίξεις στον κινηματογράφο, τον πολιτισμό και την κοινωνία στη σημερινή Ελλάδα». Η ομάδα των Σινεφίλ διοργανώνει τον πετυχημένο κινηματογραφικό θεσμό από το 2018 σε συνεργασία με την Filmstadt Μονάχου και την Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης. Ένας από τους βασικούς χρηματοδότες είναι το Πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου του Μονάχου ή αλλιώς γνωστό ως Kulturreferat. Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικό original ήχο και γερμανικούς ή αγγλικούς υπότιτλους.
Η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου έρχεται μία φορά το χρόνο. Φέτος διοργανώνεται από τις 14 έως τις 24 Νοεμβρίου.
Περισσότερες πληροφορίες: https://griechischefilmwoche.com/el/start/

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος

Ξεκίνησε η προπώληση για την Ελληνική Εβδομάδα Κινηματογράφου στο Μόναχο