Ξεκίνησε την λειτουργία της η νέα διαδικτυακή εφημερίδα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα «Orthodox Observer», η διαδικτυακή εφημερίδα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία,  όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της παρουσίασής της «παρέχει σημαντικό περιεχόμενο πολυμέσων αναφορικά με την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, με σκοπό να ενημερώνει και να εμπνέει την πίστη μας»,

Η «Orthodox Observer» καθιερώθηκε το 1934 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηναγόρα,  ως περιοδικό που αποστέλλονταν στα σπίτια των πιστών και αποτελούσε την κύρια πηγή ειδήσεων που αφορούσαν την Αρχιεπισκοπή.

«Μέσα στα χρόνια, η έκδοση εξελίχθηκε αρκετές φορές ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πίστης και του αυξανόμενου κύρους της Αρχιεπισκοπής, καθώς και να παραμείνει επίκαιρη σε έναν Κόσμο που διαρκώς αλλάζει», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το 1971, η «Orthodox Observer» μετεξελίχθηκε σε εφημερίδα, η οποία έγινε συνώνυμο της Αρχιεπισκοπής.

Στις αρχές του 2020, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος οραματίστηκε το επόμενο εξελικτικό στάδιο της «Orthodox Observer», ένα διαδικτυακό ενημερωτικό μέσο που θα επιτρέπει στους πιστούς να έρχονται σε επαφή με την Αρχιεπισκοπή με εύκολο τρόπο.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «…σχεδόν 100 χρόνια μετά την ταχυδρόμηση του πρώτου περιοδικού στα σπίτια των πιστών, η ‘Orthodox Observer’ μεταμορφώθηκε εκ νέου για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών».

Την «Orthodox Observer» μπορείτε να τη βρείτε στον ιστότοπο: www.goarch.org/news

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Φωτογραφία: Orthodox Observer

Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα

Ξεκίνησε την λειτουργία της η νέα διαδικτυακή εφημερίδα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής