Ύψιστη διάκριση για το σχολείο «Hellenic Classical Charter» ως «National Blue Ribbon»

Την ύψιστη διάκριση έλαβε το σχολείο Hellenic Classical Charter στο Μπρούκλιν με τη βράβευσή του ως Σχολείο «National Blue Ribbon» από το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ.

Το σχολείο τιμήθηκε με τον τίτλο αυτόν εξαιτίας της άριστης παιδείας που παρέχει, τις εξαιρετικές επιδόσεις των μαθητών και το υψηλό επίπεδο ικανοτήτων και προσφοράς δασκάλων, διεύθυνσης και διοίκησης.

Την χαρά και υπερηφάνεια για την ανακήρυξή τους ως ένα από τα καλύτερα σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» η προϊσταμένη Διεύθυνσης και των δύο σχολείων Hellenic Classical Charter, (Superintendent), Χριστίνα Τεττόνη.

«Η διάκριση αυτή», είπε. «αποτελεί την καλύτερη αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών σύσσωμης της οικογένειας του σχολείου. Επίσημα πια θεωρούμαστε ένα από τα καλύτερα σχολεία της χώρας και αυτό το οφείλουμε στους μαθητές μας για την επιμέλεια και αφοσίωση που δείχνουν, στους γονείς που βρίσκονται πάντα στο πλευρό μας, στους άριστους σε γνώσεις και προσωπικότητα δασκάλους και φυσικά στη διοίκηση για τη βοήθεια και συμπαράσταση. Μέχρι σήμερα το σχολείο μας έχει βραβευτεί πολλές φορές από την πόλη και την πολιτεία της Νέας Υόρκης, τώρα μας τιμά και το κράτος.

»Είμαστε ένα από τα 19 σχολεία σε όλη τη Νέα Υόρκη που έχει βραβευτεί με το βραβείο ‘National Blue Ribbon’ και ένα από τα 362 σχολεία σε εθνικό επίπεδο. Η αναγνώριση αυτή είναι κάτι που θα παραμένει για πάντα. Για μένα προσωπικά το βραβείο αποτελεί όνειρο ζωής που εκπληρώθηκε μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας στο χώρο της Παιδείας. Στις 14 Νοεμβρίου θα πάμε στην Ουάσιγκτον για την παραλαβή του βραβείου από το υπουργείο Παιδείας και με την επιστροφή μας θα το γιορτάσουμε όλοι μαζί», συμπλήρωσε.

 

Συντάκτρια: Φούλη Ζαβιτσάνου

Με πληροφορίες από Εθνικός Κήρυκας

Ύψιστη διάκριση για το σχολείο «Hellenic Classical Charter» ως «National Blue Ribbon»