Ακούστε την «Ωδική Βοήθεια» με τον Γιώργο Μαρκάκη (Μεταδόθηκε 04/04/2020)

Σε λίγες μέρες θα έπρεπε να ήμουν παρέα με μια ειδική ομάδα επαγγελματιών στην έρημο του Rajasthan για κάποιες προγραμματισμένες ηχογραφήσεις -field recordings- στα πλαίσια συστηματικής καταγραφής της παράδοσης που ξεκινήσαμε πριν αρκετά χρόνια με τοπικούς φορείς βλέπε Βanglanatak dot com **- με τρία συγκεκριμένα είδη* της απύθμενης μουσικής παράδοσης της Ινδικής Χερσονήσου.

Η ζωή όμως τις περισσότερες φορείς , για να μην πω πάντα άσχετα αν εμείς κάνουμε του κεφαλιού μας , είναι αυτή που σου δίνει το σωστό βηματισμό tempo για να πορευτείς και εμείς δεν έχουμε περισότερο να κάνουμε από το να ακολουθήσουμε τις φυσικές ενδείξεις και υποδείξεις Της.

Χελωνιαία μένουμε στο καβούκι μας δηλαδή και παρακολουθώ ή γιατί όχι παρακολουθούμε, ευγενέστατη χορηγία της συγκεκριμένης ομάδας, τα κονσέρτα πού γίνονται αυτές τις ημέρες έτσι ώστε να ρίξουμε γέφυρες μακρινές και να εκμηδενίσουμε αποστάσεις. Υπόψη πως με την Ινδία έχουμε 2,5 ώρες διαφορά.

* τα έιδη που αναφέρομαι και που προσωπικά έχω παρουσιάσει κατα καιρούς στην ‘ Ωδική Βοήθεια’ – Κόσμος 93,6 & 107 είναι : Bhawaiya , Batyali & Bangla Kaawali και πρόσφατα εστιάζουμε στις μουσικές παραδόσεις γύρω από την τεράστια έρημο του Rajasthan στην Βόρειο-Δυτική Ινδία Μια περιοχή που ή έκτασις της είναι 1.5 φορά το μέγεθος της πατρίδας μας !

 

Ο Γιώργος Μαρκάκης ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη ανάμεσα σε διαφορετικές γλώσσες, κράτη και έθνη, σε έναν ατελείωτο πολύχρωμο ωκεανό της μουσικής.

Ώρα αναχώρησης κάθε μεσάνυχτα από Δευτέρα – Παρασκευή αλλά και στις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, για να κάνουμε τον γύρo του κόσμου με όχημα τους ρυθμούς, τις μελωδίες και τις μουσικές του κόσμου.