Ακούστε την «Ωδική Βοήθεια» με τον Γιώργο Μαρκάκη (Μεταδόθηκε 06/07/2019)

Do it !
Ας κάνουμε αυτό το παιχνίδι εσωτερικής κατανάλωσης.
Σκέψου και ανέσυρε στη μνήμη σου τα τρανταχτά σούπερ κομμάτια που άκουσες γιά πρώτη φορά στη ζωή σου και ήξερες πως θα γίνονταν σουπερ επιτυχίες. Ειναι 50, είναι 20, είναι 5 κομμάτια ; Πόσα είναι;

ΠΡΟΣΟΧΗ τώρα δεν χρειάζεται απαραίτητα να το εκφράσετε και να το μοιραστείτε με κανένα άλλο, παρά μόνο με τον εαυτό σας. Τόσες δεκαετίες έχω βαρεθεί να ακούω ειδικά, τους ειδήμονες, τους εξπέρ και γνώστες σε όλες τις εκφάνσεις του όρου. Δεν έχω ανάγκη προσωπικά για περισσότερο μυθολογία και μυθοπλασία των ειδικών*. Πόσα κομμάτια θυμάστε που ακούσατε για πρώτη φορά και ‘καταλάβατε’ ότι θα έκαναν “πάταγο” και θα ήταν σούπερ επιτυχία;

*Δεν είναι εύκολο και δεν τολμώ να απευθύνω ειδικά στον ελληνικό χώρο των experts δύο ερωτήματα που συχνά πυκνά τα βλέπεις στις συνεντεύξεις. Το πρώτο είναι το ανωτέρω ερώτημα και το δεύτερο είναι το “ποιός ήταν ο πρώτος δίσκος που αγοράσατε” Εκεί καταλαβαίνεις γιατί η Μυθολογία είναι ελληνική εφεύρεση.

https://www.youtube.com/watch?v=Zl_s_L1kb8o

=======================================================

Ο Γιώργος Μαρκάκης ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη ανάμεσα σε διαφορετικές γλώσσες, κράτη και έθνη, σε έναν ατελείωτο πολύχρωμο ωκεανό της μουσικής.

Ώρα αναχώρησης κάθε μεσάνυχτα από Δευτέρα – Παρασκευή αλλά και στις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, για να κάνουμε τον γύρo του κόσμου με όχημα τους ρυθμούς, τις μελωδίες και τις μουσικές του κόσμου.

==========================================