Ακούστε την «Ωδική Βοήθεια» με τον Γιώργο Μαρκάκη (Μεταδόθηκε 11/04/2020)

Tο 1981 περίμενα στο συγκεκριμένο κομμάτι του λιμανιού της Ύδρας τον Cohen – ηταν η γωνία του λιμανιού που εδεναν τα Σοβιετικά κίτρινα “δελφίνια”.

Μετά απο δύο μέρες στο περίμενε τον αναγνώρισα ανώνυμο μέσα στο πλήθος.

Φαίνονταν πως του άρεσε να γίνεται ένα μέσα στον κοσμο, σε ενα σημείο του λιμανιού που πάντα τα καλοκαίρια είχε και θα έχει πήξιμο αφού είναι η στενωπός. Αφήνωντας το επώνυμο του απέξω, προχωρούσε με γρήγορα βήματα ! Δεν το περίμενα, με ξάφνιασε !
Τον περίμενα να είναι της Συμποσιο-περιπατητικής σχολής, να προχωρά με αργά βήματα.
Τον ακολούθησα για λίγα μέτρα και μετά του μίλησα.
-Hello mr Cohen
Σταμάτησε γύρισε και με χαιρέτισε και αυτός με την σειρά του.
Θα ήθελα να σας συναντήσω και να μιλήσουμε απο κοντά αν βρείτε το καιρό. Περίμενα 2-3 μέρες να περάσετε από δω, σύμφωνα με τις οδηγίες του κοινού Ιταλού γνωστού μας.
– Αα κατάλαβα. George μου είπες το όνομα σου;
-Ναι
– George could you give me a good reason why should I meet with you please. Του έδωσα άμεσα την εξήγηση και πριν κάν τελειώσω την δευτερη πρόταση μου με διέκοψε …
-Enough I got it ! Lets meet at Bill’s bar, one of these nights Around 8 Not sure if that will be tomorrow though…aaah and something more
How come and you at this young age ….listening to my albums ?

Θα σου πω την αλήθεια. Σην αρχή συνηθισμένος απο άλλα ακούσματα δεν σταμάτησα πάνω σου Αλλά το γεγονός του οτι δεν είχες καλή φωνή σαν των άλλων της ποπ μου κέντρισε το ενδιαφέρον . Σαν να είπα Ωπ τις λέει αυτός τώρα…
(Γέλασε) Μ’ αρέσει αυτό. Εισαι πραγματι ειλικρινής !

Η κυρία Michelle Gurevich και με την πρώτη ευκαιρία θα ήθελα να το διαπιστώσω απο κοντά. Τις ευθείες της, τις γωνίες και την ανηφόρα της σκέψης της.
Παιχνιδια με τον χρόνο ! δειτε την πρώτη στην ουσία γνωριμία της με το Βρεττανικό κοινό της Kate Bush

 

Ο Γιώργος Μαρκάκης ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη ανάμεσα σε διαφορετικές γλώσσες, κράτη και έθνη, σε έναν ατελείωτο πολύχρωμο ωκεανό της μουσικής.

Ώρα αναχώρησης κάθε μεσάνυχτα από Δευτέρα – Παρασκευή αλλά και στις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, για να κάνουμε τον γύρo του κόσμου με όχημα τους ρυθμούς, τις μελωδίες και τις μουσικές του κόσμου.