Ακούστε την «Ωδική Βοήθεια» με τον Γιώργο Μαρκάκη (Μεταδόθηκε 20/07/2019)

Ίσως το πλέον καθαρό κομμάτι σαν άκουσμα της δεκαετίας του ’70 που κυκλοφόρησε ετεροχρονισμένα την δεκαετία του ’90. Λες και ήταν να κυκλοφορήσει το 1971 -72 και από λάθος έμεινε στο μαγνητόφωνο ξεχασμένο και κάποιος το έβγαλε στη φόρα το 1993.
Κάποιος ; Ο Kravitz είναι ίσως από του λίγους μουσικούς που ξεφύτρωσαν το ’90 και μόνιμα οι ρίζες του ποτίζονται και εμπνέονται από ήχους και σχήματα περασμένων δεκαετιών. Η ομάδα του πάντα απαρτίζεται από πολύ προικισμένους μουσικούς.
Ο κιθαρίστας Craig Ross που είναι και ο δεύτερος συνθέτης αυτού του κομματιού που παρουσιάζει η “Ωδική Βοήθεια” σήμερα είναι στο πλάι του πάνω απο 3 δεκαετίες -αξίζει να παρακολουθήσετε κάποια στιγμή το βιντεάκι* που έχουν τραβήξει με τον Ross να δοκιμάζει μια παλιά Gibson της δεκαετίας του 60 σε ροκ ευθεία αλλά και funky riffs… Σε αυτό το βίντεο μάλιστα παίρνουμε και γεύση κρουστών από μια από τις κορυφαίες τζαζ women στο κόσμο στα τύμπανα… Cindy Blackman Santana ( είναι σύζυγος του Carlos Santana ).

=======================================================

Ο Γιώργος Μαρκάκης ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη ανάμεσα σε διαφορετικές γλώσσες, κράτη και έθνη, σε έναν ατελείωτο πολύχρωμο ωκεανό της μουσικής.

Ώρα αναχώρησης κάθε μεσάνυχτα από Δευτέρα – Παρασκευή αλλά και στις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, για να κάνουμε τον γύρo του κόσμου με όχημα τους ρυθμούς, τις μελωδίες και τις μουσικές του κόσμου.

==========================================