Ακούστε τo «Jour Fixe» με τον Γιάννη Στεφανάκο (Μεταδόθηκε 23.10.2021)

Γιάννης Στεφανάκος – “Jour Fixe”, κάθε Σάββατο στις 14:00

  • Αφιέρωμα του «Ζουρ Φιξ» στον Georges Brassens

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται από τη γέννηση του σπουδαίου τραγουδοποιού-ποιητή της Γαλλίας του Ζορζ Μπρασσένς (George Brassens), που γεννήθηκε στη Σέτη (Sete) της Γαλλίας στις 22 Οκτωβρίου 1921.
Με αφορμή την σημαντική αυτή επέτειο, η οποία γιορτάζεται με σειρά εκδηλώσεων στη γενέτειρά του, ο Γιάννης Στεφανάκος στο «Ζουρ Φιξ» αυτό το Σάββατο κάνει μια αναδρομή στη ζωή και το έργο του αγαπημένου Γάλλου τραγουδοποιού και ποιητή. Λυρικός, ανατρεπτικός, συχνά αντισυμβατικός και σαρκαστικός, με σκοτεινό «υπόγειο» χιούμορ, ο Μπρασένς με τους στίχους και την κιθάρα του, επηρέασε μια γενιά δημιουργών εντός και εκτός Γαλλίας.

—————————————–

Το “Jour Fixe (Ζουρ Φιξ)”  εξερευνά πρωτίστως τις υπόγειες διαδρομές  της μουσικής στο χώρο και τον χρόνο. Εστιάζει  κυρίως στις αδιόρατες σχέσεις και τις εκλεκτικές συγγένειες  μεταξύ ποικίλων μουσικών ειδών, από  διαφορετικούς τόπους και χρονικές περιόδους.

Την επιμέλεια και παρουσίαση της εκπομπής  έχει ο Γιάννης Στεφανάκος, συλλέκτης δίσκων, περιστασιακός αρθρογράφος για μουσικά θέματα (Jazz και Τζαζ, Jazzin’),  ενεργός δισκοθέτης/ μουσικός επιμελητής με μακρά θητεία, και με προηγούμενες εκπομπές στον Kosmos και στα διαδικτυακά ραδιόφωνα Artspot και Amagi radio.