Ακούστε τους Afrodyssey Orchestra από τo 6dogs (Μεταδόθηκε 21.06.2020)

Την Κυριακή 21.06.2020 το Kosmos Radio στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, παρουσίασε ένα 12ωρο πρόγραμμα με μεταδόσεις συναυλιών.

Ανάμεσα στα live και αυτό του Ελληνικού σχήματος Afrodyssey Orchestra που δόθηκε στην Αθήνα (6dogs) στις 19 Δεκεμβρίου 2019.

Οι Afrodyssey Orchestra ιδρύθηκαν στην Αθήνα το Μάρτιο του 2013 και το ρεπερτόριό τους είναι επηρεασμένο από τις παραδοσιακές χορευτικές μουσικές των κρουστών της Δυτικής Αφρικής, τη Jazz, τη Funk, την ψυχεδέλεια και την ελληνική μουσική παράδοση.

Οι Afrodyssey Orchestra συνθέτουν/δημιουργούν χρησιμοποιώντας όργανα, άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως το Kamelen Ngoni (είδος Αφρικανικής άρπας) και το Balafon (ο Αφρικανός πρόγονος της Marimba και του Vibraphone) με εξαιρετικές κριτικές και γεμάτες χορό συναυλίες τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος, έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με σπουδαία συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Fred Wesley, Screaming Headless Torsos, Soul Jazz Orchestra, Kutiman Orchestra κ.α. σε μουσικά φεστιβάλ σε Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Κύπρο.

Afrodyssey Orchestra: Κώστας Αρβανίτης: Κιθάρα/Σύνθεση – Χρήστος Κωνσταντινίδης: Τύμπανα – Βασίλης Οικονομίδης: Κρουστά/Balafon/Πλήκτρα – Βασίλης Παπασταμόπουλος: Μπάσο – Narayan Protin: Κρουστά/Κamelen ngoni- Θοδωρής Ρέλλος: Σαξόφωνο – Βίκτωρας Φιλιπποπολίτης: Σαξόφωνο

Επιμέλεια – παρουσίαση: Κώστας Μυλωνάς