Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με το εορταστικό πρόγραμμα του Kosmos

Το πνεύμα των γιορτών έχει απλωθεί αναπαυτικά στο Kosmos και κάνει παιχνίδι.
Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου στις 10μμ, στο πλαίσιο του “Kosmos Live”, των συναυλιών που παρουσιάζει ο σταθμός σε συνεργασία με την EBU, θα μεταδοθεί κατ’ αποκλειστικότητα η συναυλία «BBC presents Stax Records: 50 Years of Soul with Jools Holland”.

Ένα αφιέρωμα στη θρυλική δισκογραφική εταιρεία του Μέμφις, στα στούντιο της οποίας γράφτηκαν μερικές από τις μεγαλύτερες, κλασικές πλέον, επιτυχίες της soul. Επικεφαλής της ορχήστρας, στην οποία μετέχουν μουσικοί που έγραψαν τη δική τους ιστορία στα στούντιο της Stax, όπως ο Steve Cropperκαι ο Booker T Jones, είναι ο γνωστός συνθέτης, ερμηνευτής και τηλεοπτικός παρουσιαστής Jools Holland. Τη ραδιοφωνική επιμέλεια και παρουσίαση κάνει η Ρουμπίνη Σταγκουράκη.

 

Αμέσως μετά, μόλις το ρολόι δείξει Χριστούγεννα, τρία δίωρα mixset από το “Kosmos Lab” με τους: The Bas Lexter Ensample (00:00-02:00), Cuchy Fritto (02:00-04:00), Papercut (04:00-06:00).

 

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου στις 10μμ, στο πλαίσιο του “Kosmos Live”, θα μεταδοθεί κατ’ αποκλειστικότητα η συναυλία Swing No End σε συνεργασία με την EBU και τα BBC Proms.

Ένα αφιέρωμα στον θρυλικό ήχο της swing jazz της περιόδου 1920-1940 με την τραγουδίστρια Clare Teal, δύο big bandsκαι σπουδαίους μουσικούς ως guest soloists. Η τζαζ στην πιο χορευτική εκδοχή της, σε μια εποχή που άνοιγε τον δρόμο για τη σύγχρονη δυτική μουσική. Τη ραδιοφωνική επιμέλεια και παρουσίαση κάνει ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου.

 

 

 

Και μόλις μπει ο νέος χρόνος, τρία δίωρα mixset από το “Kosmos Lab” με τους: Grant Lazlo (00:00-02:00), Imam Baildi (02:00-04:00), saib. (04:00-06:00).

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με το εορταστικό πρόγραμμα του Kosmos