Γουργουρίζοντας στον… Ωκεανό του Ήχου, Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 20:00

 Αυτήν την περίοδο που μένουμε σπίτι, κάποια πολύ μυστήρια πλάσματα γουργουρίζουν ευχαριστημένα. Άλλωστε οι γάτες ξέρουν πώς να απολαμβάνουν το περιβάλλον αλλά και πώς να δημιουργούν ατμόσφαιρα ή να προκαλούν ιδέες και σκέψεις.

Είναι γνωστή η αγάπη συγγραφέων και ποιητών γι’ αυτές και πολλά τα βιβλία όπου με τον ένα ή τον άλλον τρόπο πρωταγωνιστούν. Aπό την Κολέτ και τον Μπουλγκάκοφ ως τον Τζέιμς Τζόις και τον Αλέξανδρο Δουμά, αλλά και τον Ευγένιο Τριβιζά, οι γάτες κατέχουν διαχρονικά μια ξεχωριστή θέση στη λογοτεχνία.

Αυτήν την Κυριακή αφιερώνουμε το ταξίδι μας στον ωκεανό του ήχου, στις γάτες της λογοτεχνίας, μια και μιλάμε για…τις βασίλισσες της καραντίνας!

Ξεφυλλίζουμε τη ‘’Γάτα μέσα μας’’ του Ουίλιαμ Μπάροουζ, στεκόμαστε στον Χαρούκι Μουρακάμι με την ‘’Πόλη των γάτων’’, θυμόμαστε την ‘’Ιστορία του γάτου που έμαθε σε ένα γλάρο να πετάει’’ του Λουις Σεπούλβεδα, μεταξύ άλλων,  μα κυρίως δεν αποχωριζόμαστε ποτέ το ‘’Εγχειρίδιο Γατικής Πρακτικής’’ του T.S.Eliot.

Και όπως πάντα με το ανάλογο σάουντρακ, με τραγούδια και μουσική για την αγάπη της γάτας: από τον Johnny Cash και την Peggy Lee ως τον Elton John, τον  Elvis Costello και τον Jimmy Smith.

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, 20.00-22.00 , με την Θάλεια Καραμολέγκου

 Η μουσική που ακούει (και γουργουρίζει) ο Kosmos!

 

Γουργουρίζοντας στον… Ωκεανό του Ήχου, Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 20:00