Ακούστε την Céu και την μπάντα της από το Ampere-Club του Μονάχου (Μεταδόθηκε 27.06.2020)

Το Kosmos Live του Σαββατόβραδου στις 27/06/2020, πήγε αρχικά στο Μόναχο στο Ampere-Club, όπου τον Απρίλιο του 2019 πραγματοποιήθηκε το live μιας σύγχρονης post-bossa μουσικού και τραγουδοποιού από το Σάο Πάολο της Céu με το σχήμα της (Céu & Band).

Η Céu είναι γόνος μουσικής οικογένειας, ο πατέρας της ήταν συνθέτης και μουσικολόγος. Από τον πατέρα της έμαθε να εκτιμά τους συνθέτες κλασικής μουσικής της Βραζιλίας.
Οι επιρροές της: Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Lauryn Hill, Erykah Badu, Jorge Ben.Ο ήχος της κινείται κάπου ανάμεσα σε samba, post-bossa, soul, r&b, hip hop, afrobeat και electrojazz.

Η Céu των 6 συνολικά δίσκων είναι μια από τις σχετικά λίγες περιπτώσεις νέων Βραζιλιάνων καλλιτεχνών που έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών Coachella Valley (2010).

Μεταξύ του 2013 και του 2014, η Céu πραγματοποίησε μια σειρά συναυλιών στη Βραζιλία για να γιορτάσει την 40ή επέτειο της κυκλοφορίας του θρυλικού άλμπουμ Catch a Fire των Bob Marley and the Wailers.

Το όνομά της (céu) σημαίνει «ουρανός» και «παράδεισος» στα Πορτογαλικά!!!

Στο 2ο μέρος, πάντα σε συνεργασία με την EBU, εξασφαλίστηκε και μεταδόθηκε ένα set με επιλογές του Βen Ayres των Βρεττανών Cornershop. Πρόκειται για ένα από τα λεγόμενα «lockdown Playlists» τα οποία και φτιάχτηκαν από γνωστούς καλλιτέχνες κατόπιν παρότρυνσης αρκετών ραδιοφωνικών σταθμών της Ευρώπης. Άλλα ήταν απλά selections και άλλα αποκλειστικά mix, που μεταδόθηκαν από το ραδιόφωνα για να ξεμουδιάσουν οι καλλιτέχνες και να απολαμβάνει το κοινό, ελλείψει συναυλιών και λοιπών δραστηριοτήτων.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Κώστας Αλαγιάννης