Ακούστε το mixset των Allergies από το Bristol (Μεταδόθηκε: 23-01-2021)

Kosmos Lab, The Allergies (Bristol) | ΣΑ 23.01.2021, 24.00

Το δίδυμο από το Bristol ξεκίνησε το 2012 την διαδρομή του σε έναν παλαιομοδίτικο funky μουσικό δρόμο με τη δέσμευση να τον αναμορφώσει ώστε να χωρέσει στο σύγχρονο κόσμο.
Και οι δύο, ο DJ Moneyshot & ο Rackabeat, ήταν ειδικοί στην τέχνη του Turntablism και γνωστοί για τα DJ sets αποκλειστικά με 45άρια. Η κοινή τους αγάπη για το κλασικό hip-hop και τα beats τους ένωσε και  αποφάσισαν να συγκεντρώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές του ώστε να φτιάξουν τη δική τους μουσική.

Κατά τη διάρκεια των χρόνων απολαμβάνουν διακρίσεις όπως το να κερδίσουν δύο φορές το βραβείο του Mixmag «Tune of the Month» ή το να πιάσουν κορυφή στα digital charts με το album ‘Push  On’ το οποίο έκανε και είσοδο στα επίσημα UK indie album charts.

Πλαισιωμένοι από μουσικούς, rappers και ερμηνευτές, παρουσίασαν επί σκηνής σε γνωστά festival αλλά και στο Jazz Cafe του Λονδίνου, το σχήμα The Allergies live band.’Επαιξαν επίσης ως headliners, στο φεστιβάλ του BBC 6 στο Bristol το 2016.
Στα φωνητικά συνεργάζονται με τους Marietta Smith,  HypeMan Sage, BluRum13, με τον μουσικό και performer Dub FX και με τον Andy Cooper των Καλιφορνέζων Ugly Duckling. Στα  πνευστά με τον jazz σαξοφωνίστα Mr Woodnote.

Ο ήχος τους εμπεριέχει όλες τις vintage επιρροές από funk (με πνευστά και basslines), soul, latin, boogie, disco, hip-hop και breakbeat.

Albums:
As We Do Our Thing (2016)
Push On   (2017)
Steal The Show (2018)
Say The Word (2020)

https://theallergies.bandcamp.com/