«Η δική μου ιστορία για τα γενέθλια του #Kosmos» – Εμμανουέλα 

Βασίλης Σταματίου για brunch!

Ο Βασίλης Σταματίου μπορεί να νομίζει ότι η εκπομπή του είναι απογευματινή, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος των 20 χρόνων, και δη από τότε που υπήρχε το online ραδιόφωνο του Kosmos, η εκπομπή του για μένα είναι συνυφασμένη με το ξεκίνημα του Σαββατοκύριακού μου.

Μεταξύ 2001-2018 ήμουν φοιτήτρια και έπειτα ερευνήτρια σε Βοστώνη, Νέα Υόρκη και… Αγιά Βαρβάρα (Santa Bárbara). Με τις 7 ώρες διαφορά από την Ανατολική ακτή, το Mambo (E)stéreo ξεκινούσε στις 11π.μ., την ίδια ώρα που ξεκινούσε και το Σάββατό μου.

Brunch Σαββάτου λοιπόν, στο σπίτι, με θέα το East River, και με σχεδόν θρησκευτική ευλάβεια να γράφω τους τίτλους όσων τραγουδιών μου άρεσαν, και γρήγορα Shazam αν είχα ξεχαστεί στην περιγραφή του! Και το βράδυ Σαββάτου, για salsa-bachata-merengue, εννοείται.

Πρέπει να ήταν 2007-2009. Σε κάποια εκπομπή έλεγε για τη μουσική, το χορό, το χαμό που γινόταν στο θρυλικό Palladium. Το δικό μου απόγευμα πήγα στο Palladium -που πλέον έχει μετατραπεί σε γυμναστήριο και φοιτητική εστία του NYU- για να κάνω γυμναστική, αλλά στα αυτιά μου ηχούσε μόνο salsa.

Να είσαστε καλά,

Εμμανουέλα 

«Η δική μου ιστορία για τα γενέθλια του #Kosmos» – Εμμανουέλα