«Η δική μου ιστορία για τα γενέθλια του #Kosmos» – Θάνος Β.

Τι σημάνει ο Kosmos για εμένα ως ακροατή; Η απάντηση είναι ιδαιτέρως δύσκολη καθώς περίπου τα τελευταία 10 χρόνια ο Kosmos είναι το soundtrack της ζωής μου.

Ζώντας στο εξωτερικό όλα αυτά τα χρόνια, το ραδιόφωνο είναι η σύνδεση μου με την Ελλάδα αλλά ταυτόχρονα και το όχημα που με ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη μέσω της μουσικής. Αν πω ότι οι μουσικοί μου ορίζοντες διευρύνθηκαν με την ακρόαση του Kosmos, δεν περιγράφει την κατάσταση πλήρως. Με έναυσμα την αγάπη για το ραδιόφωνο που μου καλλιεργήθηκε μέσω της ακρόασης και τις μουσικές του Kosmos ξεκίνησα και εγώ μια περιπλάνηση στις μουσικές της υφηλίου.

Η περιπλάνηση αυτή με οδήγησε στο να ξεκινήσω την δικιά μου ραδιοφωνική εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό του πανεπιστημίου, την οποία ακόμα “τρέχω” μετά από 7 χρόνια.  Παράλληλα, οι ήχοι των μουσικών που παίζει το Kosmos έδιναν πάντα τον ρυθμό και τον συνδετικό κρίκο για να γνωρίσω καινούργια άτομα και να δημιουργήσω ειλικρινείς φιλίες. Οι εκπομπές σας μου κράτησαν παρέα καθώς ταξίδευα, σπούδαζα και δούλευα στην Αγγλία, τη Γαλλία και την Αμερική.

Στην δυτική ακτή της Αμερικής μάλιστα, κατά την διάρκεια ενός 9ωρου ταξιδιού με αυτοκίνητο έλαβα και το καλύτερο κομπλιμέντο που μου έχουν κάνει. Ένας πρώην συνεργάτης και νυν φίλος μου είπε: «συνήθως οι  άνθρωποι που ακούνε πολλά διαφορετικά είδη μουσικής δεν έχουν καλό γούστο, αλλά με κάποιον τρόπο ότι έχεις βάλει να ακούσουμε σήμερα ήταν τέλειο». Το κομπλιμέντο αυτό το οφείλω πλήρως στο Kosmos και τις μουσικές που ανακάλυψα μέσα από τις εκπομπές σας.

Τελευταία, είστε το soundtrack της έρευνας του διδακτορικού μου και πολλών χαρούμενων στιγμών. 

Χρόνια πολλά στο καλύτερο ραδιόφωνο της Ελλάδας!

Ένας πιστός ακροατής σας.

Θάνος Β.

«Η δική μου ιστορία για τα γενέθλια του #Kosmos» – Θάνος Β.