Ακούστε τους Synapson από το Παρίσι (Μεταδόθηκε: 24.10.2020)

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers & remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φτιάχνουν ένα δίωρο mixset αποκλειστικά για το Kosmos.

Τα εγκαίνια το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, κάνουν οι Synapson από το Παρίσι, το διάσημο, πλέον, ντουέτο των Γάλλων DJ/παραγωγών που αγκάλιασαν τις μουσικές του κόσμου προσδίδοντάς τους ρυθμικούς electro, nu disco, afrotronic, house-funk παλμούς.

Δημιουργήθηκαν το 2009 από δυο πολυοργανίστες μουσικούς: τον Alexandre Chiere (πλήκτρα, σαξόφωνο, beat-making και φωνητικά) και τον Paul Cucuron (ντραμς, scratch, παραγωγή και μίξη). Έγιναν γνωστοί για το rework του τραγουδιού «Djôn’maya» του αείμνηστου μουσικού & τραγουδοποιού Victor Démé, από την Μπουρκίνα Φάσο. Του έδωσαν τον τίτλο «Djon maya maï». Τα remix και οι συνεργασίες τους περιλαμβάνουν ονόματα από ολόκληρο τον κόσμο, όπως η υπέροχη φωνή του Μάλι Oumou Sangaré, η γεννημένη στην Ανγκόλα και μεγαλωμένη στην Πορτογαλλία Pongo, η γαλλίδα Anna Kova, ο Λονδρέζος L Marshall, o Μπουρκινέζος Victor Démé, η βραζιλιάνα Flavia Coelho κ.ά.

Το 2020, θέλοντας να επιστρέψουν στις πηγές που τροφοδότησαν την μουσική τους, οι Alex & Paul δημιουργούν ένα νέο άλμπουμ με συνεργασίες από όλο τον κόσμο: «Το βρίσκουμε ενδιαφέρον το να συνδυάσουμε τις παραγωγές μας με φωνές από όλο τον κόσμο. Η ιδέα είναι να ανακαλύψουμε νέους ήχους και να παράγουμε παγκόσμια fusion μουσική . Βγείτε από τη βρετανική και αμερικανική συνήθεια!»

* Το Kosmos Lab μεταδίδεται κάθε Σάββατο 00:00-02:00, σε επιμέλεια Κώστα Αλαγιάννη και Κων/νου Παντζόγλου.

Η μουσική που ακούει ο Kosmos!