Ακούστε το mixset των The Bongo Hop από το Μπορντώ (Mεταδόθηκε: 27.03.2021)

The Bongo Hop ονομάζεται το project του Γάλλου τρομπετίστα Etienne Sevet επικεντρωμένο στην Αφρο-Καραϊβική μουσική κουλτούρα. Ο Etienne Sevet όντας παγκόσμιος ταξιδιώτης ανακάλυψε το 2003 στην Κολομβία την τραγουδίστρια Nidia Gongora (η φωνή των Ondatropica και του Quantic) κινηματογραφώντας τότε την άγνωστη τραγουδίστρια ενός folk μουσικού συνόλου ονόματι Socavon.

Οι καλλιτεχνικές επαφές και οι φιλίες εκείνης της περιόδου απέφεραν το πρώτο άλμπουμ των The Bongo Hop, Satingarona Part 1 (2016) με τις συμμετοχές του rapper Maikcel (μέλος των Zalama) της Ν. Gongora και του διάσημου παραγωγού Patchwork (Voilaaa, The Dynamics, Mr President, Taggy Matcher, Uptown Funk Empire). Η υποδοχή του Satingarona pt 1 ήταν ενθουσιώδης, η αποδοχή του εξαιρετική, αναγνωρίστηκε ως ένα αξιοπρόσεκτο μείγμα ειδών με χορευτική διάθεση με αποτέλεσμα το Satingarona Pt 2 (2019) να ακολουθήσει με αντίστοιχη επιτυχία.

Ο Etienne Sevet ως dj παρουσίασε τις μουσικές του ανησυχίες (afrobeat, jazz, West African-Colombian-West Indian roots) στα club του Κάλι της Κολομβίας όπου και έζησε για μια μακρά περίδο. Σκοπός του…να χτιστούν μουσικές γέφυρες, να εξωτερικευθούν συναισθήματα και να λιώσουν παπούτσια σε χορευτικές βραδυές!

Οι ζωντανές εμφανίσεις του πλήρους σχήματος ‘The Bongo Hop’ κυριαρχείται από μια τροπική καταιγίδα με afro grooves και χάλκινα, συνδυασμένα με electronica και αιθέρια φωνητικά.
Boris Pokora (tenor sax), Cindy Pooch (vocals), Etienne Sevet (trumpet, direction), Mario Vargas (percussions), Olivier Granger (tenor sax), Paul Charnay (keyboards & programming)

https://thebongohop.bandcamp.com/