Κλαούντια Μάτολα – «Χρόνια Πολλά, Bob Dylan!» – Αφιέρωμα (Mεταδόθηκε: 24.05.2021)

Η Claudia Matola, 6-8 το απόγευμα, ζωντανεύει το debate γύρω από την απονομή του Νομπέλ Λογοτεχνίας το 2016 για πρώτη φορά σε τραγουδοποιό.

Δευτέρα 24 Μαΐου: Μια ημέρα γεμάτη Bob Dylan. Μία ημέρα γεμάτη αγαπημένα τραγούδια, στίχους και ιστορίες που μάλλον δεν έχουν τέλος.

Μουσικοί και στιχουργοί (Δήμητρα Γαλάνη, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Nalyssa Green) και συγγραφείς (Νίκος Παναγιωτόπουλος, Χίλντα Παπαδημητρίου, Σώτη Τριανταφύλλου) αποδίδουν στα ελληνικά το αγαπημένο τους τραγούδι του Dylan και μιλούν για τη δική τους σχέση με τα τραγούδια και τους στίχους του.

Ο σκηνοθέτης Μενέλαος Καραμαγγιώλης με οδηγό τη Φλέρυ Νταντωνάκη ψάχνει να βρει αν ο Bob Dylan είναι ποιητής ή επαναστάτης κινηματογραφιστής που στήνει ηχητικές ταινίες κι αν το «Blowin’ in the wind» είναι το φάρμακο για κάθε νόσο ή θλίψη.

O Νίκος Πορτοκάλογλου μετατρέπει το “Its all over now, baby blue” σε “Κοίτα να την ψάξεις κάπου αλλού” και το ηχογραφεί αποκλειστικά για το Kosmos.

Ο Μανώλης Φάμελλος, ως Kosmoναύτης της Δευτέρας, 10-12 το βράδυ, προσγειώνεται στον πλανήτη Ντίλαν με πλήρωμα Ευρωπαίους και Αμερικανούς συνοδοιπόρους-τραγουδοποιούς.

O Φώτης Απέργης, 4-6 το απόγευμα, αποκαλύπτει τις ιστορίες πίσω από τους πρωταγωνιστές των τραγουδιών του Ντίλαν (ερωμένες, επαναστάτες, απόκληροι και αδικημένοι, μοντέλα, μαφιόζοι, μποξέρ…) και προσκαλεί τον Διονύση Σαββόπουλο για να αφηγηθεί πώς πρωτάκουσε τραγούδια του Ντίλαν στις Σπέτσες το 1965 και για τις ομοιότητες και τις διαφορές στους παράλληλους βίους τους.

Τη Δευτέρα 24 Μαΐου στους 93,6 και 107,0 ευχόμαστε: «Χρόνια Πολλά, Bob Dylan!»

Τα γενέθλια που γιορτάζει ο Kosmos!