Kosmos Radio Festival @ World Music Day, Κυριακή 21 Ιουνίου

To KOSMOS 93.6 & 107 τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής με ένα 12ωρο ραδιοφωνικό φεστιβάλ

Την Κυριακή 21 Ιουνίου, από τις 12 το μεσημέρι ως τις 12 το βράδυ, οι ακροατές μένουν ασφαλείς και έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να απολαύσουν συναυλίες μεγάλων ονομάτων αλλά και να ανακαλύψουν νέους σημαντικούς καλλιτέχνες. Ένας μουσικός μαραθώνιος που περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά μουσικά είδη:

12:00 – 14:00 Maracatu. Το studio του Kosmos και της ΕΡΑ φιλοξενεί τους Maracatu.  Το συγκρότημα αποτελείται από έξι μουσικούς που παίζουν χορευτική και παράλληλα ρομαντική και νοσταλγική βραζιλιάνικη μουσική. Με το δυναμισμό της samba, την ευαισθησία της bossa nova αλλά και την εκρηκτικότητα της αφροβραζιλιάνικης μουσικής, οι Maracatu θα μας ταξιδέψουν μουσικά αλλά και χορευτικά σε ολόκληρη τη Βραζιλία από άκρη σε άκρη. Ξεκινώντας από το κοσμοπολίτικο Ρίο, θα μας οδηγήσουν, μέσα από τα δάση του Αμαζονίου, στις φαβέλες της Bahia.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Βασίλης Γούναρης

14:00 – 16:00 Calexico.  Σε συνεργασία με την EBU, το Kosmos παρουσιάζει τη συναυλία, που έδωσαν οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού στη Γερμανία. Από εκεί θα μας οδηγήσουν στον νότο με τον ήχο της ερήμου, εκεί που βρίσκεται η πόλη Calexico, που τους έδωσε το όνομά τους. Οι surf κιθάρες και το spaghetti western συνορεύουν με τα mariachi και τον spanish ρομαντισμό πάνω στις συνοριακές γραμμές της Καλιφόρνιας και του Μεξικού.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Κώστας Αλαγιάννης

16:00 – 18:00 Afrodyssey Orchestra. Tο live των Afrodyssey είναι ένας συνδυασμός afrobeat με στοιχεία από την jazz και την ελληνική παράδοση. Συνθέτουν και δημιουργούν, χρησιμοποιώντας όργανα άγνωστα για το ευρύ κοινό, όπως το kamelen ngoni και το balafon. Οι ακροατές θα ακούσουν τη συναυλία που έδωσαν πρόσφατα παρουσιάζοντας το δεύτερο άλμπουμ τους,”Under the Sun”.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Κώστας Μυλωνάς

18:00 – 20:00  Black Pumas. Το Kosmos σε συνεργασία με την EBU, παρουσιάζει τη συναυλία που έδωσαν στη Γερμανία οι Black Pumas, λίγες μέρες πριν η πανδημία του covid-19 κλείσει τα πάντα. Ένα γκρουπ που ξεκίνησε ως ντουέτο με τον Andrian Quesada και τον νεότερο τραγουδιστή Eric Burdon και εξελίχθηκε σε full μπάντα, κατάφερε με το πρώτο του album να στρέψει πάνω του το βλέμμα του κοινού με τον τρόπο που μπλέκει τη νότια soul με την ψυχεδέλεια της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ και τo rock.

Επιμέλεια – παρουσίαση:  Γιάννης Δημητριάδης

20:00 – 22:00 Manu Dibango. Ακούστε τη συναυλία που έδωσε στο Παρίσι στην αίθουσα Le Grand Rex  ο σπουδαίος Manu Dibango γιορτάζοντας πέρυσι τον Οκτώβριο 60 χρόνια καριέρας. Έξι δεκαετίες μουσικής, έξι δεκαετίες ανάμεσα σε Ευρώπη και Αφρική συνδυάζοντας τους afro  ρυθμούς με την jazz και τη soul. Μαζί του η Soul Makossa Gang και η εξηνταμελής ορχήστρα Safari Symphonique

Επιμέλεια – παρουσίαση: Ρουμπίνη Σταγκουράκη.

22:00 – 24:00 The Cure. Η τελευταία συναυλία στο Kosmos Radio Festival για την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής θα είναι αυτή που έδωσαν οι Cure στο Roskilde Festival στη Δανία. Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης όπου το θρυλικό συγκρότημα, εμφανίστηκε πέρυσι το καλοκαίρι, έχοντας συμπληρώσει πάνω από 40 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησαν το πρώτο τους τραγούδι. Το 1985 ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκαν στο Ελληνικό κοινό, συμμετέχοντας στο Rock in Athens, το διήμερο φεστιβάλ που διοργανώθηκε στην Αθήνα για την Ημέρα της Μουσικής.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Γιώτα Κοτσέτα.

Το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό. Σχεδόν όλα τα μεγάλα καλλιτεχνικά event έχουν ήδη ακυρωθεί εξ αιτίας της πανδημίας. Ωστόσο, η μουσική θα είναι και πάλι πρωταγωνίστρια δίνοντας τον τόνο και τον ρυθμό μέσα από τις συχνότητες του Kosmos 93.6 & 107.

Μένουμε ασφαλείς και συντονισμένοι στο ραδιόφωνο που ενώνει όλο τον κόσμο!

Kosmos Radio Festival @ World Music Day, Κυριακή 21 Ιουνίου

KOSMOS, KOSMOS-NEWS |