Μουσικές Ιστορίες – Mick Fleetwood (Michael John Kells Fleetwood)

Σαν σήμερα το 1942 γεννήθηκε στο Redruth, Cornwall ο Βρετανός μουσικός, ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Fleetwood Mac, Mick Fleetwood (Michael John Kells Fleetwood).

Παιδί του πολέμου, ο Mick πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Αίγυπτο και την Νορβηγία και σε άλλες χώρες ακολουθώντας τον πατέρα του ο οποίος ήταν πιλότος στη Royal Air Force. Στα δεκαπέντε πήγε στο Λονδίνο όπου γνωρίζεται με τον Peter Green, τον Jeremy Spencer και τον Bob Brunning με τους οποίους, το 1967, σχημάτισε τους Fleetwood Mac. Ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει περισσότερους από εκατό εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως που εντάχθηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998.

Κατά τα πρώτα τους χρόνια, οι Fleetwood Mac βασίστηκαν στα blues, αλλά μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’70 υιοθέτησαν ένα pop rock ύφος, με το οποίο γνώρισαν τις μεγαλύτερες τους επιτυχίες. Από την ίδρυση τους, τα μόνα σταθερά μέλη είναι ο ντράμερ Mick Fleetwood και ο μπασίστας John «Mac» McVie, από τους οποίους πήρε το όνομα του και το συγκρότημα.

Μετά από διάφορα album και αλλαγές στη σύνθεση του γκρουπ ο Fleetwood πηγαίνει στις ΗΠΑ με σκοπό την επανεκκίνηση και ενίσχυση της μπάντας με νέα μέλη.

Προσκαλεί στο συγκρότημα τον Lindsey Buckingham και την Stevie Nicks με τους οποίους λίγα χρόνια αργότερα θα ηχογραφήσουν το σημαντικότερο και πιο πετυχημένο δίσκο του γκρουπ. Το “Rumours” που κυκλοφόρησαν το 1977, βρίσκεται στην όγδοη θέση της λίστας με τους δίσκους με τις περισσότερες πωλήσεις, αφού ξεπέρασε τα σαράντα εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Το «Don’t Stop» είναι ένα από τα έντεκα τραγούδια του δίσκου.

 

Μουσικές Ιστορίες – Mick Fleetwood (Michael John Kells Fleetwood)