Ακούστε τον Bombino από το Roskilde Festival (Μεταδόθηκε 21/09/2019)

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 10 το βράδυ το Kosmos Live! σε αποκλειστική συνεργασία με το δίκτυο της EBU παρουσιάζει έναν από τους πιο σημαντικούς living blues, κιθαρίστες, τον Bombino.

Για όσους δεν πρόλαβαν να τον απολαύσουν στο δικό μας Plissken festival τον περασμένο Ιούνιο έχουμε τη χαρά να αναμεταδώσουμε τη συναυλία που έδωσε στο Roskilde Festival της Δανίας.

Ο μουσικός δημιουργός που ακούει στο επί της σκηνής όνομα Bombino γεννήθηκε το 1980 στο Τidene της Νιγηρίας, έχει στο ενεργητικό του από το 2009 μέχρι σήμερα, επτά άλμπουμ και συμμετοχές support σε live με τους, Robert Plant, Amadou & Mariam, Gogol Bordello, καθώς και άλλες αξιόλογες live εμφανίσεις όπως στο Austin Psych Fest στη Νέα Ορλεάνη στο KEXP, στο Les Musicaves Fest, το εξαιρετικό κονσέρτο που είχε δώσει με την μπάντα του στην περιοχή Mosque του Agadez στη Νιγηρία


Ο Bombino μεταξύ των άλλων έχει αναλάβει την αποστολή, με σκοπό να βοηθήσει την κοινότητα των Tuareg και να επιτύχει ίσα δικαιώματα, ειρήνη ,διατήρηση της πολιτιστικής της κληρονομιάς και φυσικά να προωθήσει την εκπαίδευση. Είναι υποστηρικτής για τη διδασκαλία των παιδιών της γλώσσας των Tuareg του Tamasheq, της τοπικής γλώσσας Haoussa, καθώς και της Γαλλικής και της Αραβικής γλώσσας, την οποία μιλούν άπταιστα. Τέλος είναι ο πρώτος καλλιτέχνης από τη Δημοκρατία του Νίγηρα που κέρδισε υποψηφιότητα για Grammy!

Επιμέλεια Παρουσίαση: Ρουμπίνη Σταγκουράκη