Ακούστε το mixtape του Captain Planet απ’το Λος Άντζελες (Μεταδόθηκε: 26.12.2020)

Ο Captain Planet από το L.A., είναι ένας πολυταξιδεμένος DJ και παραγωγός που δημιουργεί μουσικά project – γέφυρες από τις μουσικές ρίζες της απανταχού διασποράς (afro και afrobeat, reggae, latin, Turkish Psychedelic, κ.ά.) προς τις σύγχρονες τάσεις της χορευτικής μουσικής όπως house, hip hop, dancehall & global bass.

Κάνει DJing, ηχογραφεί προσωπικές του δουλειές στην Bastard Jazz Records και φτιάχνει δεκάδες remixes για καλλιτέχνες όπως Little Dragon, Erykah Badu, Katy B, Mayer Hawthorne,Nicola Cruz, Novalima, Tittsworth, Alice Russell ενώ έχει συμμετάσχει και στο GillesPeterson’s Havana Cultura project. Ο ήχος του περιπλανάται μεταξύ Brooklyn, Brazil, Cuba, New Orleans και Congo…

O Charlie B. Wilder (aka Captain Planet) ξεκίνησε σε εφηβική ηλικία να φτιάχνει beats σε ένα τετρακάναλο Tascam, ανέπτυξε στη συνέχεια μια στενή σχέση με τα βινύλια και σε επόμενη φάση μπήκε στον κόσμο των samples. Τα τρία είδη που αγαπά είναι η Reggae, το Latin και οι αφρικανικές μουσικές παραδόσεις, είδη που του γέννησαν την ανάγκη να ανακαλύψει και να εκτιμήσει τις μουσικές του κόσμου.

Το μουσικό “world” τμήμα της Lincoln Center’s Public Library έγινε συχνός προορισμός για τον Captain Planet. Εκεί ανακάλυψε πλήθος διεθνών ήχων και τεχνοτροπιών με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα δικό του στυλ, το οποίο ονόμασε και κατοχύρωσε ως “Gumbo Funk”. Αρέσκεται στο να γκρεμίζει τα όποια σύνορα στο περιθώριο των μουσικών ειδών όταν δημιουργεί τις προσωπικές του δουλειές, όπως τα πέντε (5) ολοκληρωμένα του album: Cookin Gumbo (2011), Esperanto Slang (2014), Through The Wire (2015), Night Visions (2017), No Visa (2020).

https://djcaptainplanet.bandcamp.com/