Ακούστε το mixset του Caribombo από το Μαρακαΐμπο (Μεταδόθηκε: 03.04.2021)

Γεννημένος από Κολομβιανό πατέρα και Βενεζουελανή μητέρα, ο Carlos «Caribombo» Guillen είναι περκασιονίστας μουσικός, DJ, remixer και παραγωγός με καταγωγή από το Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας.
Από τα ξεκινήματα της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Caribombo συνεργάζεται με πολλούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο.

Αναμειγνύοντας και συνταιριάζοντας τους ρυθμούς της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής, ο Caribombo δημιουργεί έναν δυναμικό και ποικιλόμορφο ηχητικό κόσμο, όπου η cumbia, το afro-beat, το afro-house και το τζαμαϊκανό dembow συνυπάρχουν αβίαστα. Υιοθετώντας τυπικούς «σφιχτούς» ρυθμούς και ήχους από μπάσο και σύνθι από την σκηνή του «Global Bass», ο Caribombo αναθεωρεί με έξυπνο τρόπο αλλά και με σεβασμό τις folk μουσικές παραδόσεις των δύο ηπείρων, κάνοντας χρήση μιας πολύ εξειδικευμένης τεχνικής στην παραγωγή.

Κυκλοφορίες:
“Origen EP” 2016
“Camaleon” 2020

Στο ‘Camaleon’ ο Caribombo ταξιδεύει από την Αφρική στην Παταγονία με τις συμμετοχές ερμηνευτών από το Κονγκό, το Τόγκο, το Μαυρίκιο, τη Βενεζουέλα και τη Μ.Βρετανία, με ήχους baile funk, afro latin, latin folk από τις παραδόσεις των Άνδεων και μια μικρή δόση post-pop.

Συμμετοχές σε φεστιβάλ (dj): Festival Chauffer dans la Noirceur (Γαλλία), Festival Art’zimuthés (Γαλλία), Festival Assonosphere (Γαλλία), SIMS ONLINE (2020).

https://caribombo.bandcamp.com/
https://www.caribombo.com/